Kolumne

nedjelja, 6. rujna 2020.

Pramcem u sumak


Za i protiv

Piše: Jelena Miškić  

Prije nekog vremena digla se poprilična uzbuna oko ovog ženskog dodatka - umjetnih trepavica.

Žene moje... Doista imamo bijesne i nemile potrebe za dekorativnom kozmetikom i kozmetičkim preparatima, umetcima, dodacima...Reklame nas svakodnevno bombardiraju koliko bismo trebale biti - Lijepe i mršave. Lijepe i mladolike. Mršave i mladolike. Nasmijane i mršave. Ah i te permutacije!

Prosječan broj sadržaja u mojoj kupaonici je - sukladno Đukinom prebrojavanju - 392 i jedan Domestos sukladno epidemiološkoj situaciji. Danas mi je svirao na radiju Čolić i ona njegova fora s lutkicom iz Trsta mi je besmrtna. Ima nas koje svoje dnevne rituale svodimo na svega nekoliko, ja svoje volim polako i natenane iz jutarnju kavu, naravno koliko to radni dan dozvoljava, a imam ih ajme! Ovaj večerašnji je uz posljednji ovogodišnji ljetni koktel na mom balkonu uz instrukcije o umjetnim trepavicama... Daaaaa! Jako sam vesela. Moram naglasiti kako se isprva radilo o čistoj znatiželji. Kako sam načula da treba poprilično znanje prvo o kupnji istih, a onda i o montaži nuklearnog postrojenja, naravno da sam pročitala i pogledala nekoliko tutoriala, a onda ipak odlučila potražiti savjet stručnjaka. Stručnjakinje. Umjetne trepavice - crni pojas. Žena izvadi punu kutiju umjetnih trepavica raznih vrsta i krene s podukom. Moram priznati da sam progutala knedlu vidjevši koliko ih vrsta ima! A tek ljepila... a tek Jedaj koncentracija mirne ruke!

Ja i ovakva trapava, već se zamišljam ujutro dok bauljam na 200 metara s nakrivo zaljepljenim trepušama! Pomalo me strah, mislim možda to ipak nije za mene.. Imam 42 godine i mala mi je prilikom kupovine istih danas rekla - Bože mama, pa ti si gospođa u godinama!

Molim!? - reko'

Nije mi bajdvej tada bila jasna hajka zbog umjetnih trepavica. Nije mi sada. Meni je ovo skroz ok. 

Ja sam za! Nemam ništa protiv. 

Upravo su u Vukovaru špricali komarce. Nadam se da padaju samo krvopilni letači, ne moje trepke.

Mig, mig

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.