Kolumne

ponedjeljak, 13. siječnja 2020.

Odisej između Rumunjske i Austrije


Kao što je s inozemnim izdanjima završio prethodnu književnu 2019., Tomislav Marijan Bilosnić započinje i 2020. godinu. Pjesme iz zbirke Odisej, prevedena na španjolski, njemački, francuski i rumunjski jezik, a protekle godine objavljene u dva izdanja u Bukureštu, ovih su dana objavljene i u časopisima u Rumunjskoj i Austriji.

Međunarodni višejezični časopis Orizont Literar Contemporan, br. 6 (74), god. XI.,  za studeni – prosinac 2019., koji izlazi u gradu Vaslui, u Rumunjskoj, a kojeg uređuje pjesnik Daniel Dragomirescu, tiskan početkom ove godine donosi izbor pjesama iz Odiseja na hrvatskom, francuskom, njemačkom i rumunjskom jeziku. Kako je izbor pjesama načinjen iz već objavljene zbirke, prijevode potpisuju Monica Dragomirescu, Ute Karlavaris – Bremer i Noëlle Arnoult. Važno je napomenuti da je časopis dostupan  na svim kontinentima u svijetu.

Najnoviji broj Panonskog lista (Pannonisches Blat / Pannon Lap),  br. 1. za  2020. godinu, kojega uređuje književnik dr. Robert Hajszan Panonski, nastavlja sa još u rujnu 2019. godine započetim objavljivanjem Bilosnićeve zbirke pjesama Odisej na hrvatskom i njemačkom jeziku. Ova revija koja se tiska u  Guttenbachu  (u Pinkovcu), u Austrija, tako već nekoliko mjeseci za redom posvećuje više svojih stranica stvaralaštvu hrvatskog pjesnika Bilosnića.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.