Kolumne

srijeda, 30. svibnja 2018.

'Od izvornika do prijevoda', izložba i okrugli stol


vrijeme: 04.06.2018. - 23.06.2018.
mjesto: Zagreb, Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5

Društvo hrvatskih književnih prevodilaca (DHKP) u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu, u ponedjeljak 4. lipnja 2018. u 18 sati, priređuje otvorenje 12. izložbe 'Od izvornika do prijevoda' i okrugli stol. 

Na godišnjoj izložbi prijevoda članovi DHKP-a izlažu prijevode koje su objavili u razdoblju od prethodne izložbe, a uz prijevod, prevoditeljevu biografiju i bibliografiju, izložen je i izvornik. Izložba će u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića ostati otvorena do 23. lipnja, a nakon toga će, kao i prijašnje, krenuti na turneju po hrvatskim knjižnicama.

Okrugli stol uz tradicionalnu izložbu književnih prijevoda ove godine nosi naslov  „Ime s naslovnice – prevoditelj kao autor“ o mjestu prevoditelja na knjižarskoj i nakladničkoj sceni – danas i ubuduće – razgovarat ćemo s prevoditeljicom i članicom Društva književnih prevoditelja SAD-a Ellen Elias-Bursać, glavnom urednicom u nakladničkoj kući Znanje Silvijom Sinković, Vladimirom Cvetkovićem Severom, prevoditeljem i nakladnikom te Mišom Nejašmićem, predsjednikom Zajednice nakladnika i knjižara. Okrugli stol će moderirati, a ujedno i sudjelovati prevoditeljica i članica DHKP-a Anda Bukvić Pažin.

www.dhkp.hr

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.