Kolumne

četvrtak, 19. listopada 2017.

Naklada Semafora predstavlja Sonju Smolec i novi hit za djecu i one koji se usude to biti: Marama s bubamarama


S radošću Vas pozivamo 04. 11. 2017. U 11 sati (subota!!!), u  knjižnicu i čitaonicu „Bogdan Ogrizović“ na Cvjetnom placu, Preradovićeva 5.

O knjizi će govoriti kolegica urednica/nakladnica Silvija Šesto, izabrane dijelove interpretirat će kolegica Nada Mihaljević, nekoliko riječi o svojim ilustracijama u knjizi kazat će Sanja Pribić, a kao šećer na kraju dat ćemo riječ i autorici Sonji Smolec.

Uz tradicionalnu nagradnu igru, naklada Semafora omogućit će prisutnima hvatanje  bubamara i marama s potpisom autorice.

Tortu nećemo ni najavljivati, u zadnje vrijeme stiže i bez najave!

Dobro došli 04.11.2017. (subota)  od  11 sati u knjižnici i čitaonicu „Bogdan Ogrizović“, Cvjetni!!!


O autorici

Sonja Smolec rođena je 1953. godine u Puli. Od 1956. do 1985. živi u Zagrebu gdje se i školovala. Danas živi u Velikoj Gorici. Osim priča i romana za djecu i mlade, te romana za odrasle piše i poeziju. Povremeno za HRT piše Priče za laku noć.

Član je uredništva časopisa za književnost Kvaka i Mali Pero.

Član je Društva hrvatskih književnika i Društva književnika za djecu i mlade. Pozivana je i sudjelovala kao gost – književnik u mnogim knjižnicama, školama i udrugama diljem Hrvatske. Uvrštena u leksikon književnika grada Velika Gorica.

Mnoge priče i pjesme objavljene su u domaćim i međunarodnim časopisima i zbirkama poezije. Većina objavljenih knjiga za djecu nominirana je za nagradu Grigor Vitez. Neke od priča i pjesama za odrasle su i osvojile nagrade na natječajima.

Dobitnik je prestižne međunarodne nagrade za najbolju kratku priču, do 100 riječi, napisanu na engleskom jeziku, koju je osvojila na natječaju Museo de la Palabra, Quero, Španjoska, koji podupire fondacija Cesar Egido Serano.

Godine 2012., od Udruge 50+, nominirana za nagradu grada Velika Gorica.

Knjige za djecu

Tajna ima krila, Kamen Tvrtko, Kineski zvončići, Der Stein Hartwig – prijevod knjige Kamen Tvrtko, na njemački, Djevojčica s ružičastim naočalama objavljena je i na engleskom pod naslovom The Girl with Pink Glasses, Halo, Zemlja zove Snježanu!, Moja sestra Sarah, Moja polovica Mjeseca, Prva klupa do prozora, i Marama s bubamarama. Uskoro iz tiska izlazi i slikovnica Klepetan i Malena.Vezane objave:

Milan Zagorac | Sonja Smolec: Marama s bubamaramaNema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.