Kolumne

utorak, 18. travnja 2017.

Katarina Zadrija | Karta prva (Kerempuh)


Kad ti Fufa koja nema pojma o životu uzvikne :

„Kakvoga Vi spuruga imate! Kako je taj čovjek za sve! Kako je zabavan! Sa njim nikada nija dosadno.

Dojde mi da je velima :“Zemi si ga! Bum te vidla dok bu treba za njim čistiti, prati, dvoriti ga.“
Rado ga sakoj takvoj poklonim. Pak nek poživi s njim tridesetčetiri ljeta.

Trisčetri ljeta dobra i zla! To je cieli jen život! Nek proba malo njegve nesigurnosti, borbe samoga sa sobom, ispade gorčine i straha, bolesti, poslovne promašaje i uspjehe. Nek proba malo kak je skup delati v istom poslu, kak se lako zeznuti u poslu, a život ide dalje, obaveze se nižu.

Flundra je na neki način završila faks, dobro se naguzila za fini posel, ne velim, morti sem u krivu, morti je i svojim trudom diplomirala, ali do ovakvoga posla, a još po mlijeku smrdi, sama nie došla.

Morti je tatek buđa, a morti se puca nije šparala, a morti sem i ja v krivu. Da se ne boji odgovornosti, sa svojih trideset i kusur bi imela obitelj i drugač bi razmišljala. Ma zaboli me kukuruz, nek ide u gustu šumu!

A nije mi sesejeno. Kužiš ono, najde se neko, pa dela norca od tebe. A norc bedasti je da bedasta bolje nemre biti. Nek si moje šlape obuje, pa nek se onda kurči.

A ovaj moj, same se stisnul, pak pita bi morti išel v dučan mi je kaj treba, bi mi morti kivi kupil?
Dej bedak jen rajši se primi svojega posla.

I ja idem dalje, za iste pare. Za penziju premlada, za posel tuljike ljeta jen isti, prestara.

Delala bi rada one kej mi se dopada, ali od toga je slabe vajde, vu ove kusojebine koje se raspada.

Lokalni izbori su pred vrati. Stranka ova ili ona, se ti je to sesejene. Si obečavaju, a na kraju z sega niš. Fučka se njim za gradove i opčine.

Jesu pravi lokalni izbori. Nalokali se budu si od reda.  Pak bu pobedil onaj koji bu bolši roštilj spekel.  Kampanja je počela. Jen kandidat za gradonačelnika je v birtije hitli hiljadarku na šank. Pak veli :

 „ Ja častim, mala dej sakomu kej oče“.

Nekak mi je to čudne, hmm, dej sakomu kej oče. Kej baš sakomu kej oče?

A joooj, najemput se osečam kak filmska diva, tražena roba u gradu. Si su mi najemput pajdaši i pajdašice. Si bi se rukovali, a pred koji teden su se ponašali kak da kugu imam. Jedva da je z svoje visine promrmljal : „Dobar dan gospođo“

Koji je jarac? Kak sem v brige i v poslu na izbore sem zabila. Gledim se v zrcalu, na se fele se obračam, nikak videti kej se to na mene premenile? Dok mi se nie lampa v glave prižgala :“Ti bogca, izbori su na vrati!“

Sad se familije i onaj z desetoga koljena setil!

Pak veli : „Čuj, znaš strina, mi smo svoji, znaš da ja za svoje navek gledim, glasaj zame, ja znam i oču delati za grad.“

A je, mislim si, vidla sem do sad kak to ide. Bedakem bote sakaj obečali, nalokali je i napojili, dok izbori prejdu, bedaki se otrezne, budu jafkali kak i do sad.

A kej mene vu tem sem preostaje?

Pomalu škrabati, mi je nekak lakše dok kej naškrabam, za svoje veselje vrčaka i trnaca delati, vu mali (em najte me za jezek držati, baš  ne nevek vu mali) stvari uživati. Tak vam je to se skup dragi moji, če se kej ljepoga setim, če bu kej novoga, vam javim.

PS (post scribtrum) kej god da to znači, vele da se mora napisati ako se još kej setiš :

Bila je šora!

Po novomu bodu morali vu sake gradske skupštine pred izbore bazene z blatem deti.

Dva vječnika, kandidata za gradonačelnika bi se morti po praf pošorali, da je bil bazen v dvorane.

Ovak: Onaj jen fanj dečec, rada se ledičen dela, je nekak, ja nes čula kej je rekel, drugoga mladoga pevca izazval, pak mu je ovaj papere podrapal.

A morti, morti, ne bi se štela mešati, morti da je pevcova čučica doma posla kak se šika i patri odelala, ne bi bogec tak hicen bil i na druge se zaletaval.

Tuljike dragi moji za denes od mene, če bu kej dobroga, javim vam se mam!

PS (post scribtum) = dodatak, nešto što je u pismu slučajno ili namjerno ispušteno, dodatak završenom pismu ( lat. Poslije napisano )
Kej ne bi mislili da sem pak takof bedak!

Vaša Kerempuhoškrabačica


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.