Kolumne

srijeda, 18. rujna 2019.

Susret u Botaničaru: književna prevoditeljica Andrea Weiss Sadeh


vrijeme: 18.09.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Botaničar, Trg Marka Marulića 6


Svoj prevoditeljski opus i misli vezane uz prevođenje, književnost, kreativnost i život općenito predstavit će 18. rujna u 'Botaničaru' književna prevoditeljica Andrea Weiss Sadeh. Razgovor će voditi Seid Serdarević, odlomke iz prevedenih djela čitat će Željka Gorički, a nastupit će i pjevačica Marta Kolega uz pratnju klarinetista Branimira Norca.

O književnoj prevoditeljici:

Andrea Weiss Sadeh rođena je 1969. u Zagrebu. Od 1991. do 2002. godine živjela je u Izraelu, gdje je pohađala Umjetnički koledž Beit Berl, a zatim studirala humanističke znanosti na Otvorenom Sveučilištu Izraela (B.A. povijest umjetnosti, filozofija i povijest Europe).

U Zagrebu živi od 2002. s obitelji, te s puno ljubavi prevodi književnost s hebrejskog i engleskog jezika. Članica je Hrvatskog društva književnih prevodilaca i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Prevela je knjige Zeruye Shalev - Ljubavni život, Muž i žena i Kasna obitelj, Amosa Oza - Juda, Prizori iz seoskog života, Među svojima, Priča o ljubavi i tmini, Kako izliječiti fanatika, Pozdrav fanaticima i Treće stanje (u pripremi), Etgara Kereta - Pizzerija kamikaze i druge priče i Sedam dobrih godina, te Davida Grossmana Ušao konj u bar.

Zanima je izražavanje kroz sve oblike umjetnosti, a naročito kroz ples, te osnaživanje žena.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.