Kolumne

petak, 29. listopada 2021.

Naklada Disput | Lina Meruane: Postati PalestinkomDisput je upravo objavio Postati Palestinkom, knjigu publicističko-memoarskih zapisa čileanske novinarke palestinskog porijekla Line Meruane.
 
"Postati Palestinkom" izvrsna je knjiga razmišljanja, sjećanja i čitanja o zemlji svojih predaka što ih autorica započinje u trenutku kad se pojavi mogućnost povratka u zemlju u kojoj nikada nije bila, u zemlju iz koje su njezini baka i djed otišli u potrazi za drugim životom.

"Postati Palestinkom" govori o labirintu identiteta, ali i o svim onim opetovanim pitanjima koja su stalno na karti sukoba, primjerice, o zastrašujućoj sramotnosti Židova koji na pročeljima kuća u Hebronu ispisuju "Arape u plinske komore". Knjiga je i polemički dijalog između Meruane i komentatora koji su najviše izoštrili kritičku misao o toj temi: Amosa Oza i Davida Grossmana.

Više o knjizi i autoru možete saznati na disput.hr.

Ako ste zainteresirani pisati o knjizi ili ju na drugi način predstaviti, slobodno nas kontaktirajte telefonski (01 2949 921) ili mailom (mateja.pavlic@disput.hr).Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.