Kolumne

srijeda, 29. rujna 2021.

Književnost – publicistika 29.9.2021.



Centar za kulturu Trešnjevka od 4. do 10. listopada organizira stručni kolokvij o kriminalističkom romanu u Hrvatskoj pod nazivom "Ritam zločina u CeKaTe-u". Moderatorica, voditeljica i urednica ovog stručnog kolokvija je poznata hrvatska književnica Julijana Matanović.

"Štivo uživo" ciklus je književnih tribina, odnosno "book club" s javnim ličnostima i suvremenim hrvatskim književnicima koji će zajedno u neformalnoj atmosferi komentirati izabrane književne naslove, a održat će se u atriju Teatra &TD 2. i 9. listopada.

Knjigu Marka Marulića "Judita - Izdanje u spomen petstote obljetnice prvotiska", koju je priredio Bratislav Lučin objavili su u knjižnici Posebnih izdanja Matica hrvatska i Književni krug Split - Marvlianvm.

Na susretu "U prevodilačkom ringu" koji će se održati na internetskoj platformi za videosastanke Zoom u četvrtak, 30. rujna, u 17,30 sati, na Međunarodni dan prevodilaca, gostovat će Anda Bukvić Pažin i Lara Hölbling Matković.

U Rijeci su 29. rujna proglašene dobitnice Književne nagrade Drago Gervais 2021. U kategoriji neobjavljenog rukopisa nagradu je dobio naslov "Praznina" autorice Dore Šustić, a u kategoriji najboljeg objavljenog književnog djela na nekom od idioma čakavskoga narječja hrvatskoga jezika nagrada ide zbirci pjesama Eveline Rudan, "Smiljko i ja si mahnemo (balada na mahove)", Fraktura, Zaprešić (2020).

Tribina "Slovo na konac", koju HDP suorganizira sa Školom za modu i dizajn u Zagrebu, istražuje veze između književnosti i mode. Na tribini koja će se održati 1. listopada će sudjelovati učenici i nastavnici Škole za modu i dizajn i zainteresirana publika, a bit će riječi o noveli "Lijepa Jelena" A. G. Matoša, o vezi književnog lika i mode, o modi šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.