Kolumne

utorak, 21. veljače 2017.

Predstavljanje knjige "Vrabac" Mirjane Mrkele


Foto: Adam Vidas
U srijedu, 22. veljače u 12,00 sati u Izložbenoj dvorani Znanstvene knjižnice održat će se predstavljanje zbirke priča “Vrabac“ autorice Mirjane Mrkele.

Sudjelovat će: autorica Mirjana Mrkela, polaznici Kazališne udruge Igrajmo se, njihova voditeljica Lucija Bajlo, fotografkinja Iva Perinčić, i knjižničari Znanstvene knjižnice Zadar.

Većina priča objavljena je od 1998. do kraja 2012. godine u časopisima: Zvrk, Radost, Smib i Prvi izbor. Zato su neke od tih priča (Čovjek s kišobranom, Helena prije i poslije, Putnici idr) bile, ili su još uvijek, u čitankama i udžbenicima hrvatskog jezika.


Priča "Neprijatelj" interpretirana je 2009. na Prvom programu HTV, a nekoliko dana kasnije na I. festivalu priče u Dječjem kazalištu Dubrava.

Snimanje zvučne knjige "Vrabac" otpočelo je 2014. godine u studiju za snimanje zvučnih knjiga Znanstvene knjižnice Zadar, a nakon smrti snimatelja i drugih poteškoća, završeno je neposredno prije izlaska knjige.

Čitači zvučnog izdanja su djeca, polaznici Kazališne udruge Igrajmo se iz Zadra, te njihova voditeljica Lucija Bajlo. Priče su im se toliko svidjele, da su prema tim predlošcima načinili predstavu pod naslovom Prijatelju. Praizvedba je bila u svibnju 2015. u velikoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta Zadar.

Fotografije s predstave uvrštene su u tiskano izdanje.

Lektorica knjige je prof. Daniela Nižić, dok za kratki pogovor treba zahvaliti dr. sc Sanji Knežević.
Tiskanu je knjigu objavila Naklada Nika iz Zagreba, a uz financijsku podršku Grada Zadra.

https://hr-hr.facebook.com/igrajmosezadar/
https://www.facebook.com/DragiOlivere/

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.