Kolumne

subota, 24. veljače 2024.

Transfer - prvi hrvatski znanstveni časopis za art terapiju i srodne znanosti


Izlaskom prvog znanstvenog časopisa u Hrvatskoj koji se bavi područjem art terapije i općenito mentalnog zdravlja, Hrvatska udruga za art terapiju, kao izdavač, predstavlja još jedan uspješan projekt.

Prvi broj posvećen je uspostavljanju novog kanala komunikacije art terapije, ostalih kreativnih terapija te srodnih znanosti s javnošću u svrhu informiranja, osvještavanja, promoviranja znanja i poticanja interdisciplinarne suradnje.

Ususret počecima publiciranja art terapije u Hrvatskoj, otvara se kreativni dijalog znanstvenih zona i zona interferencije u kojemu se rađaju nova iskustva, uvidi, znanja, teorije i buduće prakse sa svrhom rasta, boljeg shvaćanja mentalnog zdravlja te, u konačnici, zdravijeg i sretnijeg čovjeka i društva.

Časopis će predstaviti doc. art. Mia Janković Shentser, univ. spec. art. therap., predsjednica Hrvatske udruge za art terapiju i glavna urednica časopisa, prof. dr. sc. Dunja Degmečić, psihijatar, predavač na Medicinskom fakultetu u Osijeku, članica savjeta časopisa i autorica knjige Kreativni um (2017), te prof. dr. art. Jasmina Pacek, univ. spec. art. therap., jedna od utemeljiteljica prvog Studija Kreativnih terapija u Hrvatskoj, koordinator i profesor na Sveučilišnom specijalističkom studiju Kreativne terapije na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Uz časopis, predstavit će se i rad Hrvatske udruge za art terapiju i Sveučilišni specijalistički studij Kreativne terapije pri Akademiji za umjetnost i kulturu, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.
Časopis se može pogledati online na www.harterapija.com/transferjournal, a predstavljanje art terapije i likovni kutak bit će upriličeni u Galeriji Kupola u okviru spomenutog događanja.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.