Kolumne

utorak, 30. siječnja 2024.

294. Matičin četvrtak

 

Poziva Vas na 294. MATIČIN ČETVRTAK 


1. veljače 2024. god. u 19,30

u  Područnu knjižnicu Galženica, Trg Stjepana Radića 5,

 Velika Gorica  i  na  www.matica-gorica.hr


biti će  predstavljena 



Š T E F I C A   Š A N T I Ć

pjesnikinja, autorica slikovnica za djecu i odrasle


Voditeljica  predstavljanja: Nevenka Lang

Glazbena podrška: KUD Slavuj, Bukevje




Štefica Šantić,  rođ.Bartolić , djetinjstvo, mladost i školovanje provela  je u Petrinji, a diplomirala   razrednu nastavu na Filozofskom fakultetu  u Zagrebu.

Od 1985. radila  je u Sisku,  u osnovnoj školi, kao nastavnik razredne nastave. Obzirom na neposredan rad u razredu s učenicima  (više od 30 g.), te blisku suradnju s roditeljima i širom zajednicom,  stekla je  veliko iskustvo i uvid u  mnoge teme o kojima piše. Posebno emocionalno piše o djeci i mladim generacijama budućih roditelja. 


Piše priče i poeziju još od gimnazijskih dana,  ali tek 2022. godine objavljuje prvu  slikovnicu za djecu i odrasle,  u vlastitoj nakladi, pod naslovom „Kad zaplešu anđeli „. 

Namijenjena je  uglavnom iseljenicima i mladim obiteljima koje žive izvan domovine. Stoga ju je autorica poklanjala veleposlanstvima, knjižnicama, zavičajnim zbirkama, mnogim udrugama, pjesnicima i piscima. 

U prosincu 2023.  održala je promociju svoje druge slikovnice u Petrinji, pod naslovom „Čarolija Božića“, u nakladi Ogranka Matice hrvatske Petrinja.

Sudjeluje na večerima poezije, te glazbeno-scenskim recitalima kao članica udruge umjetnika  SPARK Velika Gorica. Također je članica Poetskog čitateljskog kluba, Gradske knjižnice Velike Gorice. Ovih dana priprema za tisak zbirku izabranih pjesama koje su nastajale od gimnazijskih dana pa do danas.

U slobodno vrijeme čita, piše poeziju, priče, bajke. Želi više vremena provesti sa svojim unucima, te napisati i objaviti još neka književna djela.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------                                                                                                                              

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici, Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica 10410, OIB:34059890429


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.