Kolumne

srijeda, 24. svibnja 2023.

Promocija knjige „Moja priča o Zagrebu“ autorice Andreje Tonč

 


25. svibnja 2023. - 18:30h - Algebra (Gradišćanska 24, Zagreb, dvorana Faust Vrančić)

  • Kak je zgledala Skalinska kad je dihala?
  • Koje su to tajne sile Krvavog mosta?
  • Gdje se nalaze skrivene oaze Opatovine?
  • A kaj je vama Tkalča?

Slika na kojoj se prikazuje odijevanje, osoba, biljka, vanjski

Opis je automatski generiran„Moja priča o Zagrebu“ upravo daje odgovor na ova pitanja i donosi nam 44 priče na 188 stranica teksta o Zagrebu jednog vremena, onog s kraja sedamdesetih i osamdesetih godina. Godinama autoričinog odrastanja u Zagrebu.

Priče donose portret jednog vremena, ali i portret osebujnih ličnosti koje sa svojim gradom žive i dišu, ljudi koji čine grad. „Moja priča o Zagrebu“ govori o prijateljima i susjedima koji su uvijek tu jedni za druge, svakodnevnim dogodovštinama, spontanim druženjima, slavljima, ulicama ispunjenim dječjom igrom te o gradu koji prije svega voli sebe.



„Ponekad je dovoljna samo jedna priča da vam opiše grad. Trenutak koji vas podsjeti što je to što volite u tom vašem gradu.“

 

Uz autoricu, na promociji će govoriti urednica Đurđica Vitković, a raspravu će moderirati Ivana Radaljac Krušlin. Posebna gošća promocije je Julijana Mirčeta, učiteljica koja je svojim nježnim vodstvom i kontinuiranim interesom podržavala autoričino književno izražavanje od njezinih prvih susreta s pisanom riječi. Promociju će upotpuniti glazbene izvedbe harfistice Doris Karamatić, stalne članice orkestra GK Komedija.

 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.