Kolumne

petak, 29. srpnja 2022.

Članovi DHK, Ogranak Zadar na manifestaciji „Susreti pod hrastom“ u Čerinu u BiH



Na XVII. Književno-glazbenoj manifestaciji „Susreti pod hrastom“ u Čerinu (Čitluk, BiH), u srijedu 27. srpnja 2022. godine sudjelovali su i predstavljeni članovi Društva  hrvatskih književnika, Ogranak Zadar – Tomislav Marijan Bilosnić, koji ove godine obilježava 55. godina umjetničkog rada i 75. godina života i Robert Bacalja, kao i Mijo Bijuklić iz Beča, s boravištem na Pagu, koji su najavljeni kao gosti Zadarske županije. Bilosnić je najavljen i kao jedan od najplodonosnijih hrvatskih književnika.

Uz goste u pjesničkom programu su sudjelovali i domaćini, ugledni pjesnici i književnici članovi DHK HB, Mijo Tokić, Tomislav Majić, Srećko Marijanović, Ivan Sivrić i Ivica Vizentaner.

„Susreti pod hrastom“ ove su godine bili posvećeni članu DHK i DHK HB Dragi Šaravanji, o čijem su stvaralaštvu govorili književnici  fra Miljenko Stojić, Anita Martinac, dipl. iur. i Tomislav Ćorić, prof. 

Pozdravne riječi u ime organizatora, gostima i sudionicima uputili su fra Hrvoje Miletić, župnik,  Ivan Baković, predsjednik DHK HB i Andrija Stojić, predsjednik MH u Čitluku.

Sveta misa zahvalnica služila se na oltaru župne Crkve sv. Stjepana u Čerinu, kao što je zbog vremenskih neprilika u crkvi održana i pjesnička večer. Program su popratili i mladi glazbenici Mladen Mandžo na klavijaturama, Gloria Korać, violina i Matea Radišić, flauta.

Organizatori ove tradicionalne Književno-glazbene manifestacije „Susreti pod hrastom“ su Župni ured sv. Stjepana Čerin, Društvo hrvatskih književnika Herceg-Bosne i Ogranak Matice hrvatske u Čitluku.  



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.