Kolumne

četvrtak, 23. travnja 2020.

Mala scena daruje besplatnu izvedbu operete „Momci na brod“!



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiw6ZuRziZRjmrt566TOnR1rKscgRZ0PgCtzP_Ij3GMM2ACd15NxvbRLmvXSXUFsZ43zvGToBF549-3d7Dv1mHcm7t6Q59xvfR-kBXwUu94ExSDpl28yyIKye-UYR4RvuIx9mUIVX4cv8A/s320/Program+Mala+scena+copy.pngU petak, 24. travnja kazalište Mala scena će u sklopu inicijative „Mala scena online“ darovati svojoj publici novu predstavu na zahtjev – komičnu operetu „Momci na brod“ našeg slavnog skladatelja Ivana pl. Zajca.
Premijera predstave „Momci na brod“ održana je 16. prosinca 2014. godine u kazalištu Mala scena povodom 100. obljetnice smrti Ivana pl. Zajca. Libreto je obradio Vladan Švancov, redateljica predstave je Snježana Banović, scenografiju je osmislila Dinka Jeričević, kostime Đenisa Pecotić i Emina Kušan, koreografkinja je Ljiljana Gvozdenović, autorice likovnog oblikovanja su Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, a producentica predstave je Vitomira Lončar. Velikim orkestrom Muzičke akademije na premijernoj izvedbi dirigirao je mo. Zoran Juranić, a mladi dirigent Davor Kelić za ovu je produkciju dobio Rektorovu nagradu 2015. godine. Glavne uloge u izvedbi koju ćemo prikazati pjevaju mladi pjevači Maja Mužar, Ivan Šimatović, Josip Čajko, Paulina Đapo, Stefano Surian, Karla Ledić i drugi, a u glumačkim dijelovima oduševit će vas glumci Marko Hergešić i Frana Marija Vranković. Opereta „Momci na brod“ nastala je u suradnji Male scene i Muzičke akademije u Zagrebu.

Radnja operete „Momci na brod“ smještena je u luku maloga grada, gdje mornari s privezanog ratnog broda, dobivaju dopuštenje za izlazak pod nadzorom budnog oka hvalisavoga lučkog kapetana Trifuna. Jedan od kadeta, Marko, zaljubio se u lijepu Emu, kćer učitelja, meštra Fabijana, koji ne daje pristanak za njihovo vjenčanje dok Marko ne postane časnik. Nakon brojnih peripetija sve dođe sretnome kraju, a momci se ukrcavaju na brod i isplovljavaju.

Besplatnu snimku predstave „Momci na brod“ moći ćete pogledati na YouTube kanalu kazališta Mala scena.

Predstava će biti dostupna od petka, 24. travnja u 18 sati do petka, 1. svibnja 2020. godine.

Mala scena prva je od svih subjekata u kulturi u HR započela s online aktivnostima još 12. ožujka 2020. Buga Marija Šimić, umjetnička direktorica kazališta, svakodnevno priča priče za najmlađe, izvodimo predstave uživo, prikazujemo predstave na zahtjev (trenutno je dostupno 6 naslova), Vitomira Lončar i Ivica Šimić javljaju se s aktualnim temama, a od nedavno imamo lutkarske te pjevačke radionice. Pripremamo i nove aktivnosti kako bismo pridonijeli kvaliteti života u karanteni našoj publici.

Pridružite nam se online!

Mala scena, prepoznatljivo različito kazalište, s Vama od 1986.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.