Kolumne

četvrtak, 23. travnja 2020.

Nagrade Prozak i Na vrh jezika za godinu 2019. Luci Kozini i Mariji Skočibušič

Nagrade Prozak i Na vrh jezika za rukopise proze tj. poezije, autora/ica do 35 godina starosti dodijeljene su po 15. put!

Nagrade dodjeljuje žiri u sastavu: Kruno Lokotar, Olja Savičević Ivančević i Marko Pogačar, a organizira udruga za kreakciju Kultipraktik. Nagrade sa sobom donose objavljivanje knjige u nakladi Jesenski i Turk, pobjednički prsten i diplomu/dijagnozu.

Do sada je tako objavljena biblioteka od 26 naslova.

Nagradu Na vrh jezika za najbolji rukopis poezije autora/ica do 35 godina starosti za godInu 2019. dobila je Marija Skočibušič.

Marija Skočibušić rođena je 2003. godine u Karlovcu gdje trenutno i pohađa gimnaziju. Sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, a njezina poezija uvrštena je u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42. Također je objavljena u časopisima Poezija i Libartes, na internetskim portalima Strane i Kritična masa te blogu Pjesnikinja petkom. Sudjelovala je na književnim tribinama (Učitavanje, Rani radovi), a svoju je poeziju čitala na osmom izdanju festivala Stih u regiji. Za varijantu rukopisa „Kraćenje razlomaka“ bila je među pohvaljenima na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike (2020.).

Nagradu Prozak za najbolji rukopis proze autora/ica do 35 godina starosti za godinu 2019. dobila je Luca Kozina.

Luca Kozina (1990.) Živi i radi u Splitu. Piše prozu i poeziju. Radovi objavljeni u časopisima The Split Mind, Zarez, Fantom Slobode, Mogućnosti, Republika, te na internetu (Zvona i Nari, Avlija, Književnost Uživo, Kultipraktik, Nema). Bila je članica uredništva časopisa za književnost The Split Mind.  Članica književne grupe Novi književni val (NKV). Piše književne kritike za portal Booksu.

Koristimo ovu priliku da spomenemo kako je dobitnica nagrade Prozak za 2017-tu godinu, LUIZA BOUHARAOUA upravo dobila i Nagradu Slavić za zbirku priča "Jesmo li to bili mi" za najbolji prvijenac objavljen tijekom 2018-te godine! Zbirka "Jesmo li to bili mi" je upravo doživjela svoje drugo izdanje s novom naslovnicom Danijela Žeželja!

Više o Nagradama i propozicijama Natječaja možete naći na FB stranici Prvi prozak na vrh jezika:
https://www.facebook.com/ppnvj/

Natječaji su trajno otvoreni, ovim putem pozivamo autora da i dalje šalju rukopise.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.