Kolumne

ponedjeljak, 25. veljače 2019.

Poezija u dvorištu - gošće Maja i Zrinka Posavec


vrijeme: 26.02.2019. 19 h
mjesto: Zagreb; Café u dvorištu, J. Žerjevića 7/II

Pjesnička tribina 'Poezija u dvorištu' održat će se u utorak, 26. veljače, u 19 sati, s temom 'Sve bilo je muzika'. Gošće su pjesnikinje i glazbenice sestre Zrinka i Maja Posavec.

Bit će govora o kantautorstvu, izazovima pisanja za glazbu, Leonardu Cohenu, pjesničkoj inspiraciji i nadahnuću, "kanalu" iz kojeg dolazi pjesma...

Osvrnut ćemo se i na umjetnički put Maje i Zrinke, koji je izuzetno zanimljiv i može ohrabriti mlade umjetnike koji su na svojim počecima.

Voditeljica programa: Sanja Baković

Organizatori: Centar za knjigu i Café u dvorištu

Bilješke o autoricama:

Maja Posavec, glumica i pjevačica. Završila je Akademiju dramskih umjetnosti, a paralelno sa glumačkim poslom aktivno se bavi glazbom kao pjevačica, autorica i koautorica, prvo u grupi Detour, a posljednje tri godine kao samostalni izvođač. Pisati pjesme je počela u djetinjstvu. U grupi Detour je počela uglazbljivati svoje pjesme i ciljano pisati tekstove pjesama. Na taj način piše i danas. Prošle godine izdala je svoj prvi samostalni autorski album Kada ne bih imala strah. Najviše ju inspiriraju bajke, intiman svijet pojedinca te odnos pojedinca sa svijetom.

Zrinka Posavec je akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, kantautorica, dirigentica, producentica i pjesnikinja. Diplomirala je glazbenu kulturu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, a zatim se usmjerila isključivo na školovanje glasa te je upisala i diplomirala studij pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Lidije Horvat-Dunjko. Njezina knjiga poezije Soba za buđenje u izdanju nakladničke kuće Matice Hrvatske – ogranak Đakovo objavljena je 2015. godine. Piše za glazbu i sklada. Bavi se etnomuzikologijom vjerno zapisujući i obnavljajući tradicijsku građu cijele Hrvatske. Objavila je dva nosača zvuka, 2016. godine Pantomima – SEVDAH I PANONIKA, te  2018. godine Gradovi i sela na kojem su zabilježene pjesme iz Panonske zone i regije.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.