Kolumne

subota, 30. prosinca 2017.

Svečano otvaranje Centra Miroslav Krleža


Fotografija: Saša Novković

Centar Miroslav Krleža sinoć je konačno otvoren! 36 godina nakon smrti u privatnom stanu na (nadamo se) privremenoj adresi udomili smo Krležu uz podršku brojnih prijatelja i umjetnika.

Na otvaranju su govorili Goran Matović, autor i ravnatelj Centra MK koji čuva Krležino nalivpero i scenarij svoje monodrame 'Pir iluzija' s Krležinim opaskama na margini, zatim Perica Martinović, predsjednica HDDU-a, a ravnatelj kazališta Gavella Boris Svrtan interpretirao je fragmente Krležinih Balada. Teatrologinja i profesorica Lada Čale Feldman i sveučilišni profesor književnosti Tomislav Brlek osvrnuli su se na Krležin cjeloživotni raskorak s institucijama svake vrste i na jedini prijevod Krleže na engleski jezik (Kanađanin John Starck preveo je Glembajeve, te preveo i adaptirao Agoniju smjestivši radnju u New Orleans za vrijeme Građanskog rata), dok je Irena Šekez Sestrić, voditeljica protokola i marketinga Centra MK pročitala službeni dopis ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek kao podršku otvaranju Centra MK i njegovim umjetničkim nastojanjima.

Za domjenak su se pobrinuli vinarija Katunar i slastičarnica Zagreb sa sad već tradicionalnim Krležinim kafe kremšnitama. Hvala svima koji su došli i na taj način podržali i uveličali ovu našu malu veliku svečanost!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.