Kolumne

subota, 30. prosinca 2017.

Pramcem u sumrak XXXIV.


NJEN PRVI IZLAZAK?

Piše: Jelena Miškić

Moja tinejdžerica je izašla danas s prijateljicama u grad. Dogovorile smo džeparac i kako ima izlaz do 20 h. To je ok obzirom da su počeli školski praznici.

Naći će se s prijateljicama ispred Golubice, a onda idu dalje. Nakon sto sam dobila sva imena prijateljica i njihovim brojeva mobitela, morala sam svečano obećati kako ju neću zvati 72 puta. Niti njezine prijateljice 45 puta. Kako neću sjediti u autu na parkiralištu i neću "slučajno imati nekog posla u knjižnici".

Ah....

Ponestalo mi taktičkih manevara. Sve je skužila.

Osim što se brinem, ljubomorna sam na malu kao pas.

Ja nažalost nisam doživjela prve izlaske u Vukovaru, prve simpatije, prvu kavu ili sok u kafiću s društvom, sve sam to odradila u Zagrebu. Žalim za tim jer bih zasigurno imala hrpu priča i ludih dogodovština kako ih uostalom svaka mladost i ima.

Prvi poljubac. Prva ljubav.

Ali znam nekoga tko jest imao ludu mladost u Vukovaru. Moja sestra :)

Ljeti su se od jutra do mraka kupali na Adi, navečer šetali po Korzu od Varteksa do hotela Lav, sastajali se na mostu, bile su to lude osamdesete, papiga žarke boje make upa, vrijeme Duran Durana, mini vala u kosi i premotavanja kaseta olovkom na omiljenu pjesmu.
Vjerujem kako je tada bilo super biti mlad u Vukovaru.

Ok. Dečki su nosili fudbalerke, ok - možda malo manje super.

Šetam po kući vamo -  čekam kćer da se vrati. Umirem od znatiželje gdje su bile? Dal' je bio koji mladac? Šetaju li i oni od Varteksa do Lava? Jel' zvala ičija mama (da nisam samo ja)? Hoće li ju dopratiti prijateljica ili prijatelj pa da se onesvijestim iza firangi?

Ma jel to meni fali maskara iz torbe!?!

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.