Kolumne

petak, 24. ožujka 2017.

Slavica Sarkotić | Srne u jeseni

Održana promocija u Muzeju Turopolje, Velika Gorica

Dana 23. ožujka 2017. Slavica Sarkotić predstavila je pred prepunom dvoranom Muzeja Turopolje svoju novu zbirku poezije Srne u jeseni, objavljenu u nakladi Matica hrvatska Velika Gorica. Promotor i moderator bio je Miljenko Muršić, ujedno i urednik zbirke.

Sastav Zlatne godine izveo je pjesmu Slavice Sarkotić "Turopolska divja ruža", a na kraju događanja autorica je pročitala nekoliko pjesama po svojem izboru.


O autorici
Rođena u Vukojevcu D. Turopolje. Školovala se u Lekeniku i Zagrebu. Po zanimanju inženjerka medicinske citologije, radila na mjestu glavne inženjerke Odjela za patologiju i citologiju "Opće bolnice dr. Ivo Pedišić", Sisak, od rujna 2013. u mirovini. Piše od osnovne škole, objavljivala u časopisima bivše države, nagrađivana. Zastupljena u nekoliko antologija, više pjesama joj je uglazbljeno i s uspjehom izvedeno na festivalima u Krapini, Karlovcu i Velikoj Gorici. Dobitnica godišnje nagrade "Albatros" POU Vel. Gorica 2008. Dobitnica Plakete "Mihovil Pavlek Miškina" 2013. Dobitnica jedne od Nagrada grada Siska za doprinos književnosti 2010. Zastupljena u pedesetak zbornika s recitala na kojima je dobila i brojne nagrade, objavila devet samostalnih knjiga. Članica je Društva hrvatskih haiku pjesnika, Matice hrvatske Ogranak Velika Gorica te Udruge hrvatskih zavičajnih književnika pri Hrvatskom saboru kulture. Radove je objavljivala u časopisima: "KAJ", "Marulić", "Luč", "Radost", "Smib" i "Modroj lasti". 

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.