Kolumne

utorak, 29. rujna 2020.

Dani europske baštine: Predavanje o starome KAJ-u, najava ilustrirane slikovnice, oslikavanje ludbreškog mosta

U sklopu Dana europske baštine 2020 u Ludbregu će se održati radionica Jezična baština u slici i priči: volimo KAJ koja je zamišljena kao hommage kajkavskome književnom jeziku kojim se pisalo i na kojem se objavljivalo čak 300 godina, a danas je gotovo zaboravljen.

Namijenjena djeci viših razreda osnovne škole i srednjoškolcima, kao i svim zainteresiranim posjetiteljima, radionica će se održati u petak, 9. listopada 2020. godine u atriju dvorca Batthyany u kajkavskome gradiću Ludbregu s početkom u 11 sati.

Program sadrži predavanje o starome KAJ-u i najavu ilustrirane slikovnice koja govori o njegovoj slavnoj prošlosti, posjet Kajkavskome poetskom gartlicu, te oslikavanje ludbreškog mosta grafitima kajkavske tematike (Grgo Petrov i ludbreški grafiteri).

Organizatori programa su Srednja Europa d.o.o., Grad Ludbreg i Ludbreška udruga mladih, a autori i voditelji radionice su doc. dr. sc. Bojana Schubert, kroatistica iz Zavoda za lingvistička istraživanja, HAZU, Zagreb i Grgo Petrov, ilustrator iz Rissat&disegnat, Zagreb.

Autor ilustracija je Grgo Petrov.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.