Kolumne

četvrtak, 30. svibnja 2019.

Ambasador Udruge Mlada pera Luka Prgić razveselio djecu slikovnicama


Djeca su naše najveće bogatstvo i uvijek je zadovoljstvo usrećiti ih. No kad djeca naprave nešto za djecu, to je onda nezaboravno i nadahnjujuće i za njih same i sve oko njih.

Tako je kao rezultat natječaja Udruge Mlada pera iz Čakovca izdana slikovnica Vitezovi Proljetne livade.


Osijek
Češka škola
Timovi od jednog učenika nižeg i jednog učenika višeg razreda osnovnih škola trebali su napisati nastavak na neku priču koju su dobili od udruge Mlada pera, autora Taradi Gorkića,  ili vlastitu cijelu priču u kojoj se pojavljuju jedan, dva, tri ili sva četiri viteza Proljetne livade: to su dječak Filip, dodo ptica Picek, baiji delfin Benđi i vrtni patuljak Vanček. Kroz svoje avanture oni nastoje djeci približiti prirodu i na šaljiv način neke po prvi puta u njihovom životu susresti s nekim pojmovima kao recimo Down sindrom, haiku poezija, različitost ljudi itd.

Vrlo inspirativno i kreativno ilustrirana slikovnica mladih autora namijenjena je prvenstveno djeci vrtićke dobi i prvašićima pa je red da njima i dođe u ruke.

To je bio zadatak i prvog ambasadora Udruge Mlada pera, mladog Daruvarčanina Luke Prgića koji je sve poznatiji pa time polako postaje i uzor i tom najmlađem uzrastu. Logičan izbor da upravo on u svom rodnom gradu uruči slikovnice . Vesela djeca koja su je dobila, veseli mladi autori čije priče se sada čitaju (i sviđaju!) drugoj djeci.


Slikovnica je financirana sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Općine Mala Subotica, Općine Štrigova te NP Krka, ali i donacijama građana, jer novac za razvoj kreativnosti djece nikad nije uludo bačen novac. Želite li i vi donirati koju kunu za buduće zbornike i slikovnice možete to napraviti uplatom na žiro-račun Udruge Mlada pera HR3124020061100838696, jer u tijeku su dva natječaja Udruge, nakon kojih će biti izdani zbornici s radovima: 
Češki vrtić
Slikovnica je podijeljena vrtićima, školama, centrima za skrb, udrugama  i knjižnicama u Maloj Subotici, Štrigovi, Daruvaru, Oriovcu, Gornjem Mihaljevcu, Zagrebu, Donjoj Zelini, Ljubešćici, Otoku, Višnjevcu, Lipiku, Našicama, Magadenovcu, Bariloviću, Vrgorcu, Velikoj, Virovitici, Varaždinu, Rakovom Potoku, Pleternici, Slunju, Čepinu, Slatini i naravno Čakovcu, a evo fotografija s podjele slikovnica u vrtićima i školama u Daruvaru što je bio zadatak ambasadora Udruge Mlada pera Luke Prgića.


Hrvatski vrtić

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.