Kolumne

četvrtak, 28. lipnja 2018.

Gradska knjižnica šezdesetih


vrijeme: 28.06.2018.
mjesto: Zagreb; KGZ

Izložba 'Gradska knjižnica šezdesetih' bit će otvorena u četvrtak, 28. lipnja, u 19 sati povodom suradnje Knjižnica grada Zagreba s Muzejom za umjetnost i obrt na izložbi Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost.

Istovremeno bit će dodijeljene nagrade online kviza Književnost šezdesetih u Hrvatskoj.

Sponzori nagrada su Muzej za umjetnost i obrt i Školska knjiga: 1. nagrada – monografija „Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost“ – dodjeljuje Muzej za umjetnost i obrt 2. nagrada – roman „ Kiklop“ Ranka Marinkovića – dodjeljuje Školska knjiga 3. nagrada – zbirka pjesama „Srebrne svirale“ Dragutina Tadijanovića – dodjeljuje Školska knjiga 4. nagrada – platnena torba „Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost“ – dodjeljuje Muzej za umjetnost i obrt 5. nagrada – majica „Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost“ – dodjeljuje Muzej za umjetnost i obrt

Povratak u šezdesete okupljenima će dočarati i glazbeni program: Koncert popularnih talijanskih i hrvatskih pjesama u izvedbi akademskih glazbenika članova Glazbenog ansambla Hrvatsko-talijanskog društva. Program koncerta je sastavljen od vokalno-instrumentalnih skladbi, pretežno talijanskih, koje su se često izvodile šezdesetih godina u Hrvatskoj. Program izvode: Martina Klarić, sopran Hrid Matić, tenor Andrea Dizdar, flauta Vedrana Dizdar, klarinet Gaj Matić Marović, glasovir.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.