Kolumne

utorak, 23. siječnja 2018.

F12 platforma poziva | Obilježavanje Svjetskog dana Community arta u Hrvatskoj



F12 platforma poziva sve umjetnike, autore, zavisne, nezavisne, kreativce koji rade i djeluju na području Hrvatske da se uključe u prvo obilježavanje Svjetskog dana Community arta u Hrvatskoj.

Community art obuhvaća razvoj, poticanje i realizaciju umjetničkih aktivnosti unutar lokalne zajednice a karakterizira ga interakcija i dijalog s okruženjem. Često uključuje profesionalne umjetnike koji kolaboriraju sa civilnim društvom i ljudima koji inače ne djeluju u kreativnim industrijama.

Obilježavanjem Svjetskog dana community arta u Hrvatskoj, platforma F12 želi potaknuti širenje ideje o umjetnosti kao alatu za društveni razvoj i na jedan dan u godini postaviti besplatne oblike umjetnosti u javne prostore dostupne publici. Vjerujemo da udomljavanjem radova sa javnih površina publika doma ne odnosi samo rad nego dio ove ideje. Želimo dovesti kreativne prakse u javne prostore radi povećavanja vidljivosti kreativnog djelovanja i mogućnosti privremenog i povremenog korištenja javnih prostora za kulturne i umjetničke sadržaje.

Ideja je da 17.2.2018. godine svatko tko želi sudjelovati u akciji uzme neki svoj autorski rad ili djelo (likovni radovi, fotografije, digitalni kolaži, skulpture, ručni radovi, literarni radovi, poezija, itd) i postavi ga negdje na lokaciji po izboru u svome gradu ili mjestu gdje se trenutno nalazi. Na radu je potrebno naznačiti da je namjenjen za udomljavanje (dovoljno je na rad staviti natpis na papiru s tekstom "UDOMI ME"). Uz rad možete postaviti i svoj kontakt, informaciju, link od portfolia, facebook stranice i slično. Nakon postavljanja, rad se fotografira te se fotografije izloženih radova individualno postavljaju u event gdje publika može popratiti lokacije i ciljano sudjelovati u akciji. Sudjelovati može bilo tko bez obzira na akademsko obrazovanje, umjetnički status, lokaciju, vrijeme postavljanja, itd. Nije potrebno na bilo kakav način prijaviti sudjelovanje u akciji, svi zainteresirani autori su slobodni u event objaviti fotografije svoje intervencije i označiti lokaciju na kojoj je postavljena.

Cjelokupna akcija sprovodi se bez sponzora, donatora i financijske podrške, odnosno, radi kroz "pogon na dobru volju".

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.