Kolumne

četvrtak, 27. travnja 2017.

Traži se novi dramski tekst – sjedi i piši!
Dva neprofitna kazališta, Ludens teatar i Kazalište Moruzgva raspisuju Javni poziv za novi dramski tekst. Praizvedba je planirana za listopad 2018 godine, a natječaj je otvoren do 1. rujna 2017. Radi se o komediji, napisanoj za maksimalno četiri uloge, a tema je slobodna.

Autori trebaju poslati:
  • sinopsis komedije,
  • detaljan opis likova,
  • scenoslijed,
  • dvije raspisane scene
  • životopis autora/ice.
Prijave se šalju na mail adrese: moruzgva@moruzgva.com i ludens@ludensteatar.hr , s naznakom: Za Natječaj. Nakon selekcije, odabranu prijavu, u suradnji s koproducentima, autor/ica će raspisati u cjeloviti dramski tekst.
UVJETI NATJEČAJA:

1. Na ovaj javni poziv mogu se prijaviti autori/ice sa sinopsisima, detaljnim opisom likova i scenoslijedom novih dramskih djela pisanima hrvatskim jezikom koja nisu izvedena ni objavljena ni u kojem obliku. Svaki autor/ica može prijaviti jedno djelo, a ono veličinom mora odgovarati očekivanoj dužini predstave od 80 minuta. Drama mora biti zamišljena i napisana tako da je može izvesti do četvero glumaca/ica.

2. Teme prijavljenih sinopsisa, detaljnih opisa likova, scenoslijeda te dviju raspisanih scena slobodne su, ali nužno moraju biti komedija.

3. Nakon selekcije, autor/ica odabrane prijave sinopsis će raspisati u cjeloviti dramski tekst, u suradnji s koproducentima. Dramski će tekst biti realiziran u koprodukciji Kazališta Moruzgva i Ludens teatra.

4. Povjerenstvo koje čine koproducenti, Kazalište Moruzgva i Ludens teatar, o odabranoj će prijavi autora/icu obavijestiti do najkasnije 1. listopada 2017. godine putem e-maila te objavom na svojim mrežnim stranicama.

5. Prijavom na Natječaj autor/ica sinopsisa, detaljnog opisa likova, scenoslijeda i dviju raspisanih scena potvrđuje da je suglasan/na da bez dodatne naknade za Kazalište Moruzgva i Ludens teatar osnuje neisključivo pravo javnog scenskog prikazivanja autorskog djela, kao i sva imovinska autorska prava potrebna u svrhu promocije autorskog djela, uključujući i pravo osnivanja prava iskorištavanja tih prava za druge, a sve za teritorij cijelog svijeta i za razdoblje od 3 godine od sklapanja ovog ugovora, u neograničenom broju izvedbi, odnosno promotivnih primjeraka snimki autorskog djela. Nagrađeni autor/ica obvezuje se surađivati s redateljem/icom produkcije na eventualnoj doradi teksta za potrebe ovog projekta.

6. Tekstovi za koje se raspisuje ovaj Javni poziv dostavljaju na mail adrese moruzgva@moruzgva.com i ludens@ludensteatar.hr s naznakom: Za Natječaj.

7. Prijave pristigle na Natječaj ne vraćaju se autorima/icama.

8. Ovisno o kvaliteti pristiglih tekstova, povjerenstvo ima pravo ne nagraditi nijednu od pristiglih prijava.

9. Prijave se šalju pod punim imenom i prezimenom autora/ice. Nepotpune prijave i one koje nisu u skladu s propozicijama Javnog poziva neće se razmatrati.

10. Prijave na temelju ovog Javnog poziva podnose se najkasnije do 1. rujna 2017. godine. Rezultati će biti objavljeni na mrežnim stranicama Kazališta Moruzgva i Ludens teatra najkasnije do 1. listopada 2017. godine.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.