Kolumne

ponedjeljak, 24. travnja 2017.

Noć knjige u sisačkoj knjižnici 21.travnja 2017.



U petak je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak obilježila manifestaciju Noć knjige kroz program koji je obuhvaćao nekoliko stavki - promociju knjige Buge Bosanac "Knjiga nedovršenih priča" (pobjednice Književne nagrade Tea Benčić Rimay), koja je među 32 natjecatelja odabrana među stručnim žirijem koji su činili Božica Vuić, Dražen Katunarić i Branko Maleš. Nakon promocije svima su podijeljene knjige ove mlade spisateljice.

Veliki je odaziv i ovoga puta izazvala akcija vraćanja knjiga bez naplate zakasnine uz obnovu članarine kojoj su se Siščani razveselili i sve iznenadili svojim mnogobrojnim dolaskom i učlanjenjem u knjižnicu.

Po prvi je put u sisačkoj knjižnici pokrenuta Facebook nagradna igra pod nazivom „Morski vrag“ koja je dobila i prvu pobjednicu – Mariju Zaloker, koja je osvojila beletrističke naslove i besplatnu članarinu.

Za kraj su nas svojim znanjem, srećom i kreativnošću iznenadili natjecatelji Revolucionarnog kviza (ukupno njih 9) koji su iznjedrili sljedeće pobjednike: 1. nagradu osvojile su Mekane naočale (Hrvoje Drvodelić, Adnan i Dino Softić), 2. nagradu Cocacognac (Stjepan Muža, Ivan Vavro, Jan Furlan) i 3. nagradu Električni mlinci (Dominik Kirinčić, Marijan Stojaković, Dario Antolčić. Pobjednici su nagrađeni besplatnom članarinom, paketom knjiga i večerom u Bistro „Klet“, koja je ujedno bila i sponzor kviza.

U međuvremenu je u nekoliko navrata svirao međimurski bend Scifidelity Orchestra čiji su zvukovi knjižnicom odzvanjali do dugo u noć…



Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.