Kolumne

četvrtak, 10. studenoga 2016.

Jelena Hrvoj | Simon Beckett: Zapisano u kostima


Triler „Zapisano u kostima“, Simona Becketta definitivno je jedan od onih koji će se nakon nekog vremena ponovno naći u mojim rukama. Ovaj fantastičan triler ispunjen je zanimljivim likovima, iznimno dinamičnom radnjom i nevjerojatnim osjećajem kojeg autor vješto dočarava opisom vremenskih neprilika koje su prisutne kroz cijelu priču.

U ovome romanu naići ćete na cijelu paletu šarolikih karaktera koji se pak nalaze na jednom izoliranom otoku, gdje svatko poznaje svakoga, a opet, nitko uistinu ne poznaje nikoga. U nekoliko sam se navrata zatekla kako sumnjam da je svaki lik knjige sumnjiv i time mogući potencijalni, poremećeni ubojica. Ta dinamika i teško prepoznavanje krivca, drže pažnju i tjera vas da istražujete dalje zajedno sa glavnim protagonistom, Dr. Davidom Hunterom. Nevjerojatna poznata okolina zatvorene zajednice dočarana je toliko zorno da i sami imate osjećaj kako, već od prve stranice, pripadate toj istoj zajednici.

Također moram napomenuti da je cijeli roman napisan toliko jednostavnim stilom da kroz njega naprosto „proletite“,a ne ostavlja onaj gorak okus običnog štiva za opuštanje.

Rijetki su romani čiji me kraj ostavi zadovoljnom nakon čitanja. Ovo je definitivno jedan od romana koji je postigao spomenuto. Dinamika, neizvjesnost, spletke i izopačenost ljudskog uma pratiti će vas do posljednjeg slova, a na samome kraju taj isti kraj nije dorečen, te čitatelju ostavlja na volju da sam završi knjigu u svjetlu koje njemu odgovara.

Gospodinu Simonu Beckettu skidan kapu i naklanjam se. Postao je jedan od pisaca za čijim ću radom posegnuti u budućnosti. Ovaj famozan triler mogu i želim preporučiti svima koji se žele zabaviti, posvađati sa likovima u knjizi i na posljednjoj stranici uz smiješak opsovati autora.

Naklada. V.B.Z. d.o.o. Zagreb


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.