Kolumne

ponedjeljak, 27. lipnja 2016.

Sandra Bašić | Martine Bailey: Glad za ljubičicama


Ovu sam knjigu čitala 14 dana (tako kaže Goodreads) i to već sve govori. Nije me vukla na čitanje, morala sam se svaki put prisiliti kako bih išla dalje... a o tome kako se nisam mogla povezati s likovima, napisala bih svoju vlastitu priču.

Ovo je ipak priča (dnevnik) sluškinje i pomoćne kuharice Biddy Leigh koja će nam približiti događaje iz davnog 18. stoljeća dok je služila kod lady Carinne, mlade žene udane za starkelju (klasika u ono vrijeme).

Početak je stvarno obećavao. Carinnin brat dolazi u posjet svojoj sestri, kako bi pronašao praznu kuću, hranu i namještaj porazbacane svuda naokolo, u okruženju neizdrživog smrada. Sad očekuješ dobar zaplet i rasplet, a dobiješ šipak.

Likovi puno putuju, Biddy zapisuje svoje recepte (to je još OK iako nisu baš za iskoristiti), krenu spletke ali toliko su mlake i razbacane, izazivajući čitateljsku glavobolju. Možda se pitate ima li ljubičica. Ima, lady Carinna voli bombone od ljubičica. I to je to.

Kraj je malo popravio stvar iako više izgleda kao jedna od Andersenovih bajki. Zato dajem pozitivnu ocjenu.
I zbog naslovnice - prekrasne ljubičice i desert od šumskog voća!
Savjet: ako ste uzeli knjigu iz knjižnice, divite se naslovnici, onoliko vremena koliko vam odgovara a onda vratite knjigu u knjižnicu. Ako ste kupili knjigu, tu vam, nažalost, ne mogu pomoći.

Naklada: Mozaik knjiga d.o.o.
                                 

1 komentar :

Unknown kaže...

Nakon ovoga što sam pročitala pitam se da li smo čitale istu knjigu?Knjiga je odlična,oduševila me,topla,zanimljiva,vrckava i nakon nekoliko stranica ne možeš je ispustiti iz ruke.Prilično sam izbirljiva što se knjiga tiće i nije me baš lako oduševiti ali ova knjiga ima ono nešto da je izdigne iz prosječnosti.Toplo preporučam za ove vruće, ljene,ljetne dane!

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.