Kolumne

petak, 31. ožujka 2023.

Multiplier sport event u OŠ Gornja Vežica


Dana 30. 3. 2023 u sklopu projekta "Re-Sport" održane su sportsko rekreativne igre za demonstraciju razvijenog sportskog programa "Re-Sport" za mlade s invaliditetom.

Event su vodile iskusne volonterske iz Medicinske škole koje su prethodno završili radionicu „Re-Sport“ i imaju iskustva u području sportske prakse sa sportskim predznanjem kao sportski instruktori i asistenti osoba s invaliditetom. Sportsko događanje je bilo organizirano kao svojevrsno natjecanje mladih u jednostavnim sportskim vježbama i zadacima kroz zabavni poligon. Sudionici sportskih aktivnosti bili su polaznici OŠ Gornja Vežica, profesori, učitelji, volonteri i ostali stručnjaci.


Vodeći partner Erasmus + projekta "Youths Post-rehab Sport Activation - ReSport" je Univerzitetski rehabilitacijski institut Republike Slovenije- Soca, dok Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke u projektu sudjeluje kao partner. Ostale partnere predstavljaju organizacije iz Austrije, Srbije, Turske, Italije, Švedske i Grčke.

Projekt "Re-Sport" potiče društvenu uključenost i jednake mogućnosti u sportu, dok su paralelne teme promicanje volontiranja u sportu i obrazovanje u sportu i kroz njega, s posebnim naglaskom na razvoj vještina. Ciljne skupine koje će imati koristi od rezultata projekta su: a) mladi s invaliditetom i b) volonteri iz sportskih organizacija. Projekt „Re-Sport“ nastoji kreirati multikulturalno partnerstvo između zemalja prikladno za izgradnju europskih uvjeta koji promiču tjelesne aktivnosti za mlade s invaliditetom iz različitih europskih zemalja.

#ReSport, #Erasmusprojects, #Rehabilitationthroughsport,#socialinclusion

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.