Kolumne

petak, 30. prosinca 2022.

Novo izdanje slikovnice „Halubajski zvončari“

 
U nakladi Udruge za kulturu „Ča?“ krajem prosinca 2022. izašlo je 2. izdanje slikovnice „Halubajski zvončari“ autorice Tatjane Udović. 

S ciljem edukacije i osvještavanja djece o važnosti ritualne prakse Halubajskih zvončara te upoznavanja šire javnosti s Halubajskim zvončarima, kao i s ciljem obogaćivanja kastafske kulture i tradicijskih običaja, Udruga za kulturu „Ča?“ otisnula je drugu nakladu slikovnice „Halubajski zvončari“.

Učeni smo osnovnom književnom obrazovanju, no ono što nam nudi riječka književnica Tatjana Udović je – učenje od srca. U dječjoj priči „Halubajski zvončari“ srce prati ritam veselosti u doba maškaranja koje vuče korijene njenog primorskog kraja i čakavskog dijalekta. Priča se plete u obiteljskom okruženju s koljena na koljeno, objavljujući  tradicionalnim puhanjem u rog, u čast Sv. Antona, da je vrijeme Antonje i maškaranog ugođaja.

Djeca našeg primorskog kraja s lakoćom će usvojiti ovu srdačnu i izvornu priču, dok će priča djecu iz drugih krajeva poučiti  nečemu novom, što u sebi nosi ljepotu i ljubav zavičaja koju nam je autorica podarila iz blještavila svoga srca. Priča „Halubajski zvončari“  tek  je jedna u nizu bisera koju nam podastire autorica Tatjana Udović  s ljubavlju za svoj halubajski kraj.

Slikovnica se može nabaviti u Udruzi za kulturu „Ča?“ putem e-maila: udruga.ca@gmail.com te u riječkim V.B.Z. knjižarama.


Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.