Kolumne

četvrtak, 29. rujna 2022.

Udruga Ritam misli proslavila je osmi rođendan poetsko glazbenog programa Impuls poezija u kafiću.



Osam godina poetskih riječi, glazbe i osmjeha, osam godina poezije i zagrljaja. Osam godina prijateljevanja.

U utorak, 27. rujna, u Rock Art Caffeu, održan je osamdeseti rođendanski Impuls poezija u kafiću. Pjesnici iz Zagreba, Vrbovca, Čakovca, Sračinca, Ivanca, Ključa, Brezničkog Huma, Novog Marofa, Maribora i naravno Varaždina darovali su svoju poetsku riječ i s pažnjom slušali poeziju izuzetne žene, književnice, višestruko nagrađivane autorice romana, kratkih priča, eseja i samozatajne pjesnikinje Marine Šur Puhlovski. S književnicom je uz poetski par Ljubicu Ribić i Milana Novaka razgovarala pjesnikinja, Anka Dorić.

Marina Šur Puhlovski, autorica, s objavljenih 19 proznih djela i jedne zbirke poezije, po prvi puta je svoju poeziju podijelila s varaždinskom publikom, a kako je i sama napomenula, poeziju nije godinama javno čitala. Svojom britkošću i direktnošću doprla je do svakog prisutnog. U njenim stihovima su se mnogi od slušatelja prepoznali, otkrili sebe u jasnim slikama života. Uz Marinu Šur Puhlovski, nezaobilazni glazbeni gosti, pjesnici i životni suputnici, Sonja Kušec Bećirević i Alija Bećirević darovali su nam sevdah na njihov svojstven način, flauta i glas, čarolija zvuka. Mlada varaždinska glazbenica, studentica Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu, Lora Breški, povela nas je svojim glasom sve do Francuske šansone i nezaobilazne Edith Piaf, a prijatelj koji je uvijek rado viđen gost Impuls poezije, saksofonista, Hajrudin Pašalić Harry Pass, dao je onaj poseban klupski ton cjelokupnoj večeri.

Bila je to večer u kojoj nije bilo sivih tonova, u kojoj je energija beskonačnosti treperila u očima, u kojoj smo bili jedno, iako različiti, bili smo mala složna obitelj koja daruje najljepše što čovjek nosi u sebi, iskrenu emociju, članovi udruge Ritam misli se toplo zahvaljuju pjesnicima i publici na dolasku, vlasnicima i osoblju Rock art caffe-a na dobrodošlici, svim medijima na podršci uz obećanje da će Impuls poezija u kafiću trajati sve dok živi poetska riječ u nama.

Vidimo se na novom Impulsu, pulsirajmo zajedno do novog rođendana - poručuju idejni začetnici i voditelji Ljubica Ribić i Milan Novak.

1 komentar :

Ljubica kaže...

hvala na objavi, radost je to veća ako se podijeli s drugima <3

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.