Kolumne

srijeda, 27. studenoga 2019.

Stručni skup posvećen 150. obljetnici osnivanja prve čitaonice u Puli i 110. obljetnici osnivanja prve javne pučke knjižnice u Puli


vrijeme: 28.11.2019.

mjesto: Pula; Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Kandlerova 39



Gradska knjižnica i čitaonica Pula 28. studenoga u Središnjoj knjižnici organizira stručni skup posvećen značajnim obljetnicama u 2019. godini: 150. obljetnici osnivanja prve čitaonice u Puli i 110. obljetnici osnivanja prve javne pučke knjižnice u Puli.

Glavni cilj stručnoga skupa jest obilježiti u javnosti obljetnice koje su vezane uz razvoj pismenosti i kulture na području Pule i šire okolice te kroz stručno okupljanje proširiti spoznaje i informacije o čitaoničkom pokretu na području Istre u drugoj polovici 19. i početkom 20. stoljeća te predstaviti druge zavičajne teme o knjižnoj baštini i primjere prakse suvremenih čitaonica.

Na stručnom skupu bit će predstavljena pozvana izlaganja stručnjaka i znanstvenika koji istražuju povijest i sadašnjost čitaonica, knjižnica, knjige i čitanja, istraživače iz područja drugih društvenih disciplina, praktičare koji u okviru svojega svakodnevnog rada doprinose boljem očuvanju i prezentaciji kulturnog nasljeđa.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.