Kolumne

petak, 25. siječnja 2019.

Poziv za mlade pisce na prijave na natječaj 'Emerging Writer on Tour'

prijava: 18.02.2019.

Otvoren je poziv za mlade pisce na prijave na natječaj 'Emerging Writer on Tour' za 2019. i 2020. godinu koji organizira Međunarodni književni festival Vilenica u suradnji s Festivalom svjetske književnosti i Međunarodnim književnim festivalom Cúirt u sklopu projekta 'Read Me I am Yours'. Rok za slanje prijava je 18. veljače 2019.!

Uvjeti natječaja:
 
Kandidati za programsku aktivnost 'Emerging Writer on Tour' su pisci mlađi od 35 godina (rođeni nakon 1. siječnja 1985.) iz svih zemalja sudionica u programu Kreativne Europe (Albanija, Armenija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Republika Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Tunis, Ukrajina i Ujedinjeno Kraljevstvo).
 
Upute za prijavu:
 
Prijave se šalju u PDF-formatu putem elektroničke pošte. Povjerenstvo će razmotriti prijave poslane zaključno s danom 18. veljače 2019.
 
Prijave se šalju na: info@vilenica.si
 
Prijave obavezno moraju sadržavati sljedeću natječajnu dokumentaciju:
 
1. ispunjenu prijavnicu (koju možete preuzeti na https://vilenica.si/en/call-for-applications-for-the-emerging-writer-on-tour/)
2. biografiju kandidata na engleskom jeziku (maks. 1800 znakova bez praznina)
3. kopiju važeće putovnice gdje su vidljivi datum i mjesto rođenja, kao i državljanstvo kandidata
4. bibliografiju kandidata na engleskom jeziku (maks. 3600 znakova bez praznina)
5. motivacijsko pismo na engleskom jeziku u kojem je opisan kandidatov trenutačni projekt/djelo na kojem bi želio raditi za vrijeme rezidencijalnog boravka (deseet dana svaki) u sve tri zemlje (od 2000 do 4500 znakova bez praznina). Projekt mora biti književno djelo (svi žanrovi i teme su prihvatljivi). Ne prihvaća se istraživački projekt.
6. original jednog pisma preporuke priznatog autora/kritičara/profesora/nakladnika na engleskom jeziku (maks. 1800 znakova bez praznina; pisma preporuke koja nisu originali neće se razmatrati).
 
Nepotpune prijave neće se razmatrati.
 
Više informacija potražite OVDJE!
 
Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.