Kolumne

petak, 21. srpnja 2017.

Melisa Maletić | Kako to da je ključ ovdje




Zimski su praznici. Jedva čekam Božić i Novu godinu. Bilo mi je dosadno pa sam uzela papir i olovku, i počela crtati. Došla je moja mačka i počela gledati u jedan ormarić. Bilo je pomalo čudno.

Maknula sam taj ormarić. Na zidu sam primjetila vrata. Nikad ih prije nisam vidjela! Približila sam se vratima i vidjela ključ. Bio je crn i izgledao kao olovka... Čudno. Otključala sam vrata, ali nije bilo ničega. Samo cigle! Otisla sam spavati jer je bilo prilično kasno. Moja mačka je počela grebati po tim vratima. Izgleda da je bila znatiželjna isto koliko i ja. Otvorila sam vrata, ali sada više nije bilo zazidano. Samo dug hodnik koji je izgledao kao da ne vodi nikuda. Odlučila sam ući i vrata su se zalupila. Mislila sam da je propuh.

Vidjela sam kako se nešto miče. Prošli su me trnci. Odjednom su mu zasvijetlile oči. Bile su predivne zelene nijanse. To je bio zmaj! Točno onakav kakvog sam nacrtala. Krenuo je prema meni. Nisam znala što napraviti. Počeo me napadati.

Trčala sam sto sam brze mogla i probudila sam se. Sve je bio samo san! Zmaj je na papiru, nema više vrata, ali je ključ bio pored moje mačke. Ne razumijem! Ako je sve bio samo san i nema više vrata, kako to da je ključ ovdje? 

U tom trenutku čula sam jako jezivi krik.

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.