Kolumne

petak, 31. prosinca 2021.

Tatiana Filipović | Prijateljstvo


Božićne lampice, smijeh i veselje po gradu. U nečijem srcu tuga, neopisiva tuga i nemir. Nabujale misli vrte se iz dana u dan. Ne vidi sreću ni radost, mada je sve to, eto baš pred nosom. To klupko tuge nosi svaki dan sa sobom, iako ne želi da to svijet vidi, jer zašto da druge opterećuje svojim tugama. Onda dođe dan kada se prijatelj pojavi kao anđeo i to baš onda kad je najpotrebnije. Onda kad anđeo u ljudskom obliku vidi tužne oči i neda prijatelju da i dalje bude tužan. Dođe dan kad, ni najmanje ne očekujući, dođe prijatelj i uzme ruku prijatelju dajući mu do znanja da je uz njega i da se ne miče nikamo. Ima i prijatelj koji nije pokleknuo, tu je, neda se, pronađe rješenje i za one naizgled nepremostive probleme. Kad se najmanje nadaš, kad ti je najteže, podigne te s tla. Neda ti da potoneš, pruža ti ruku.

Nisu svima blagdani radost i veselje, mnogi ljudi vode svoje bitke. Ne morate sve sami, samo dopustite ljudima da vam se približe, da vam pomognu i da vas vole.

Kao što kaže Paola Klug: "Kad se osjećaš tužno, dijete, spleti kosu: zarobi bol u klupko i pusti je da pobjegne kad zapuše jak sjeverni vjetar."

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.