Kolumne

ponedjeljak, 20. ožujka 2023.

Stihovnica Siska 24. ožujka | Sanja Lovrenčić

 



Poštovani,

prva ''Stihovnica Siska'' Matice hrvatske u novoj sezoni na rasporedu je u petak 24. ožujka u 18 sati, u Državnom arhivu u Sisku (Frankopanska ulica 21). Gošća tribine je uvažena pjesnikinja i spisateljica Sanja Lovrenčić.

Prvu samostalnu zbirku pjesama, Insula dulcamara, objavila je 1987. Otad je objavila još osam pjesničkih zbirki; poezija joj je objavljivana i u domaćoj i stranoj periodici te prevođena na njemački, poljski, ruski, slovenski, švedski, rumunjski, danski i francuski jezik. Za knjigu Rijeka sigurno voli poplavu dobila je nagradu “Kiklop” 2007. Za rukopis Pišem ti iz daleke zemlje dobila je 2021. nagradu za pjesme u prozi “Tea Benčić Rimay”.

Premda poeziju smatra svojim književnim ishodištem i glavnom književnom djelatnošću, napisala je i niz proznih knjiga – romana, zbirki kratkih priča, autobiografskih zapisa. Za roman U potrazi za Ivanom dobila je 2007. nagradu “Gjalski”. Ove godine je uvrštena u finaliste nagrade Ivan Goran Kovačić za najbolju pjesničku zbirku tiskanu u protekle dvije godine sa zbirkom pjesama ''Skica za junakinju.''

Više o autorici moguće je pročitati na poveznici: https://www.sanja-lovrencic.com/


Stihovnica Siska se odvija uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija RH.

Svi su pozvani bez prethodne najave organizatorima.

Siniša Matasović,
moderator Stihovnice

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.