Kolumne

utorak, 26. ožujka 2019.

Promocija zbirke poezije "Tragovi u snijegu: sjeme za budućnost"!


Predstavljanje digitalne zbirke poezije, koja je nastala na trodnevnom pjesničko-ekološkom rezidencijskom programu Tragovi u snijegu: sjeme za budućnost, održat će se u petak, 29. ožujka u 20 sati u Booksi, u organizaciji Art Laba i ZMAG-a.

Rezidencija i zbirka poezije dio su šireg umjetničkog programa ZMAG-a Sjeme za budućnost, osmišljenom u sklopu projekta Društvena banka sjemena. Ideja rezidencije, koja se održala od 25. do 27. siječnja na ZMAG-ovom Recikliranom imanju u Vukomeriću, bila je upoznati odabrane pjesnike s temom i konceptom Društvene banke sjemena, kao i potrebom za očuvanjem starih i tradicijskih sorti bilja, kako bi oni potom, kroz kreativno stvaralaštvo i vlastiti stihovni medij, progovorili o ekologiji i sjemenu kao temama od javnog interesa.

U digitalnoj zbirci poezije objedinjeni su radovi sudionika rezidencijskog programa: Marte Džaje, Vedrane Pavlak, Marijane Mrvoš, Ivana Čeperkovića, Patrika Sečena, Maje Klarić i Gorana Krapića.

Uz predstavljanje zbirke poezije, autori i autorice čitat će svoje radove, a prisutne će pozdraviti i organizatori rezidencije, predstavnici ZMAG-a i ArtLaba.

Fotografije s rezidencije: https://bit.ly/2V1fKEt

Nema komentara :

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.