O nama

petak, 19. lipnja 2020.

FEKP No 19 (Zagreb i Rijeka, 4. - 9. 10. 2020.)


Lipanj koji nam je devetnaest godina bio tako dobar, FEKP je u 2020. prisiljen zamijeniti listopadom, odužujući mu se ipak lijepom najavom – zagrebačkim jednodnevnm lipanjskim programom pod nazivom Moj je grad večeras dobio luku koji će se održati u četvrtak, 25.6. od 19 sati u ljetnom vrtu Vintage Industrial bara.

***
PROGRAM

19:00 - Razgovor s Đurđicom Čilić
Ona je već dugo zvijezda, ali toga neki nisu bili svjesni. Kada joj je objavljena knjiga „Fafarikul“ zvjezdana prašina Đurđice Čilić obasula je i one koji dotad nisu imali sreću i blagoslov biti joj prijatelji na Facebooku ili u stvarnom životu. Đurđica piše toplo i žestoko, ne štedi sebe ni svijet, a baš svakom svojom pričom ubode. Nekad cilj, drugi put srce. Često oboje. O pisanju i oko njega, o temama književnim i životnim, o borbi i odustajanju od borbe s Đurđicom razgovara njezin kolega i fan Andrija Škare.
*
20:00 - Kratkiši! - Herceg, Karuza, Jozić, Prtenjača, Stolica
Najuzbudljiviji domaći autori kratkih kratkih priča (ne samo njih, jasno, ali za ovu priliku samo njih – jasno!) stižu kako bi vam pokazali kako se puno može s malo riječi. Samo za vas čitaju (više) i o čitanju zbore (manje): Monika Herceg, Senko Karuza, Ivan Jozić, Ivica Prtenjača i Ante Zlatko Stolica. Samo najbolje!
*
21:00 - Bekimu
Kad god otišli dobri ljudi odlaze prerano, ali naš prijatelj i drug Bekim napustio nas je baš puno prerano. Nećemo pretjerati ako kažemo da je književnost bila njegova jedina istinska religija, pisanje istovremeno iskupljenje, molitva i žrtva. Prisjećamo se pisca i, još važnije, prisjećamo se čovjeka.
*
22:00 - FEKP tulum, a svi znamo što to znači!
Ulaz slobodan!

Ove godine proljeće je u oktobru - na dugometražnom 19. FEKP-u družimo se od 4. do 9. listopada u Zagrebu i Rijeci.

  




Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.