O nama

srijeda, 29. ožujka 2023.

Predstavljanje izdavačkog projekta arhitektonskog fanzina "ARHITEKTURA U..."

 


Galerija Modulor Centra za kulturu Trešnjevka predstavlja samoizdavački projekt fanzina "ARHITEKTURA U..." u utorak, 4. travnja 2023. s početkom u 19 sati. Autorice projekta su Ana Bedenko i Iva Maria Jurić. Fanzine se besplatno može pogledati do 14.4.2023. Projekt financijski podupire Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo. 


Više o projektu:
Projekt započinje ciklusom fanzina/pop „samizdata“, knjižica DIY pristupa i estetike koncipiranih oko teme arhitekture i pojedinih specifičnih fenomena koji se istražuju u sažetoj i spontanoj formi. Serija se otvara s prva dva broja fanzina na temu okultnog te ludila/sudbine. Fanzine odlikuje naglašeno ne-eruditski i spontan pristup, a njeguje se pop aspekt građe. Materijal je kompiliran asocijativno, sa sadržajnim rasponom koji obuhvaća vizualnu arhivu istraživanja tema, slučajne internetske pronalaske, osobne preferencije autorica, tekstualne fragmente, ilustracije i dr. Uz autorice/urednice, u grafičkom oblikovanju fanzina sudjelovao je i dizajner Niko Mihaljević.

Ana Bedenko (1988.)
Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je povijest umjet­nost i francuski jezik i književnost. Tijekom studija boravi na École pratique des hautes études u Parizu. Surađivala je na hrvatskom paviljonu na 14. arhitektonskom bijenalu u Veneciji 2014. i na projektu „Dizajnerice - 1930-1980: kon­tekst, produkcija, utjecaji“. Od 2015. do 2017. radi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Bila je urednica Orisa gdje je uz časopis uređivala brojne publikacije. Bavi se samoiniciranim istraživačkim, kustoskim i uredničko-izdavačkim projektima i radi kao prevoditeljica. Od 2022. radi u KONTEJNER-u.

Iva Maria Jurić (1986.)
Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao arhitektica i scenografkinja te se bavi samoiniciranim istraživačkim i umjetničkim projektima. S Nikom Mihaljevićem ko-autorica je knjige “Stan: Zagreb (Arhiv zagrebačkog stanovanja 9/2015 - 11/2015)” koja je 2018. godine nagrađena priznanjem na Izložbi hrvatskog dizajna. Izlagala je na više grupnih izložbi, među kojima su 50. i 53. zagrebački salon i 36 Mountains festival, međun­arodna izložba ilustracije. Samostalnu izložbu "337 umorstava u Midsomeru" postavila je u Galeriji Karas u Zagrebu 2022. godine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.