O nama

subota, 4. veljače 2023.

Promocija prve zbirke ljubavne poezije „Voljeti nije grijeh", autora Željka Bilankova













Dana, 01. veljače 2023.g. u prostorijama Gradske knjižnice „Marka Marulića" u Splitu, s početkom u 18 sati, održana je promocija prve zbirke ljubavne poezije „VOLJETI NIJE GRIJEH“, pjesnika, pisca, enigmata i aforista, Željka Bilankova, rođenog Splićanina šoltanskog porijekla u nakladi „Kvake“ iz Velike Gorice. Ista je podijeljena u dva poglavlja. Prvo, „Ljubav i sreća“, pisano hrvatskim standardnim jezikom i drugo, „Jubav i čežnja“, pisano splitskom, odnosno šoltanskom čakavicom.

Pred oko šezdesetak ljudi, predstavljanje knjige vodila je u svojstvu moderatora, splitsko-korčulanska poetesa i književnica, Marica Žanetić Malenica, a stihove čitao šibenski pjesnik, Zlatomir Vujko. Glazbenu pratnju potpisuje takoder splitski gitarist, Mario Dulčić, a službeni fotograf-snimatelj bio je još jedan splitski Šoltanin, Luka Bezić, odgovoran za naslovnicu i grafičku pripremu zbirke. 

Prema zamišljenom sinopsisu za promociju, smjenjivali su se redom, recitacije četiriju pjesma, glazbene dionice i predstavljanje autora od strane moderatorice.

Nadalje, slijedilo je njeno čitanje predgovora zbirke, indikativnog naziva: „Da nije ljubavi ne bi svita bilo“, bjelovarske profesorice Marine Šramek, lektorice i recenzentice, a ujedno i urednice ove zbirke.

Nastavilo se razgovorom Marice Žanetić Malenice s poetom u formi prigodnog intervjua, u kojem je Željko Bilankov govorio o svojim pjesničkim počecima otprije pet godina, pisanju stihova i radu na pripremi svoje zbirke. 

Pri kraju je i sam autor pročitao dvije pjesme po osobnom izboru, zahvalio se sudionicima i ostalim prisutnima na predstavljanju njegovog prvenca ljubavne poezije. Završnu riječ održala je moderatorica uz pozdrav i najavu prigodnog domjenka. Prema reakcijama ljudi, izrazima oduševljenja, čestitanja i želje da prvu zbirku ljubavne poezije Željka Bilankova, imaju u vlastitoj kućnoj biblioteci, ova nezaboravna splitska večer ostat će nesumnjivo svima, u lijepom sjećanju!

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.