O nama

četvrtak, 1. prosinca 2022.

Objava natječaja za peti recital kajkavske poezije Stara lipa

Udruga Osebunjek – za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja

U daljnjem tekstu: Organizator 

Objavljuje: 

POZIV ZA PRIJAVU NA NATJEČAJ RECITALA KAJKAVSKE POEZIJE

U VRBOVCU POD NAZIVOM „STARA LIPA“ 

 

Pravila:

  1. Natjecati se mogu svi građani Republike Hrvatske.

  2. Natječaj recitala otvoren je od 1. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. godine.

  3. Svaki autor može sudjelovati s najviše tri pjesme. Tema pjesama je slobodna. U obzir               dolaze samo do sada neobjavljene pjesme u tiskanom ili elektronskom obliku. To se ne odnosi na društvene mreže poput Facebooka i slično.

  4. Molimo da uz svaku pjesmu poslanu na natječaj napišete i objašnjenje manje poznatih riječi (ne svih riječi).

  5. Pjesme mogu imati do trideset stihova. U obzira dolaze lektorirane pjesme.

  6. Pjesme se šalju dva puta. Prvi puta SAMO HP POŠTOM NA ADRESU: „Udruga Osebunjek“, Zagrebačka 143, 10340 Vrbovec, s naznakom „Za natječaj“.

  7. Radovi se potpisuju šifrom. Pored šifre potrebno je napisati naziv kraja na čijem su idiomu radovi pisani. Unutar omotnice s radovima dostaviti zatvorenu manju omotnicu naslovljenu šifrom s kojom su pjesme potpisane, u kojoj molimo napisati objašnjenje šifre, bez biografije, s popisom  pjesama. Šifra ne smije biti pseudonim autora.  

  8. Nakon objave rezultata, autore čije su pjesme odabrane za tiskanje u Zborniku s recitala, molimo da te pjesme dostave na e-mail adresu: staralipa.2021@gmail.com . Ti radovi se dostavljaju u privitku i moraju biti pisani u Word dokumentu (Times New Roman, font 12). U protivnom ćemo smatrati da pjesme ne zadovoljavaju pravila natječaja, te neće biti objavljene ni nagrađene.

  9. Za najboljih šest pjesama dodijeljujemo prve tri nagrade. Nagrade su novčane.

  10. Uz nagrađene, zasebno pohvaljujemo autore sljedećih deset najboljih pjesama.

  11. Autori su dužni odazvati se na recital i čitati svoju pjesmu koja će biti određena za čitanje na recitalu. Ako nisu u mogućnosti prisustvovati recitalu, molimo neka odrede osobu koja će čitati njihovu pjesmu. Organizatori neće čitati pjesme autora koji neće prisustvovati recitalu.

  12. Svaki sudionik recitala čije će pjesme ući u zbornik pod nazivom Stara lipa, primit će po jedan primjerak Zbornika. Za osvojena prva tri mjesta, uz nagrade, bit će dodijeljena Priznanja, a pohvaljenim autorima Pohvalnice. Objava rezultata će biti početkom travnja 2023. godine.

  13. Recital će se održati početkom lipnja 2023. godine u Vrbovcu. Svi podatci o održavanju recitala bit će javni objavom rezultata.

  14. Predsjednica „Udruge Osebunjek'' Katarina Zadrija neće se natjecati na recitalu.  

Za „Udruga Osebunjek“:  Katarina Zadrija




Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.