O nama

ponedjeljak, 30. studenoga 2020.

Odgođen Sajam knjiga i autora – Sa(n)jam knjige u Istri


vrijeme: 30.11.2020.
mjesto: Pula
Ovogodišnji 26. Sajam knjiga i autora - Sa(n)jam knjige u Istri odgođen je zbog odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite o obustavljanju svih sajmova te pogoršane epidemiološka situacija u zemlji, priopćili su organizatori sajma koji se trebao održati od 5. do 13. prosinca.

"Iako je ovogodišnje izdanje prilagođeno svim nedavno uvedenim epidemiološkim mjerama, svjesni rizika i odgovornosti za javno zdravlje odlučili smo održavanje Sajma prolongirati kako bismo sudionicima, ali prije svega publici, mogli pružiti ne samo sigurnost, već i užitak susreta čitatelja i čitateljica s knjigom, pisaca i spisateljica s onima kojima knjiga kao predmet nije odvojiva od autorske osobnosti i žive, razmijenjene riječi", rekla je u priopćenju za javnost direktorica sajma Magdalena Vodopija.

Vodopija vjeruje da je ova, za organizatora, teška odluka, donesena nakon što su pripremljeni i program i prodajni prostori, otisnuti katalozi i plakati, u ovom trenutku jedina moguća i sigurno najbolja.

Ustvrdivši kako je Sajam u Puli uvijek krasila ne samo interakcija autora i autorica s publikom, već i sajamsko saživljavanje s duhom i ritmom grada, što je Pulu pretvaralo u prijestolnicu knjige i mjesto u kojem se autori i autorice osjećaju kao doma, Vodopija je ustvrdila kako odgoda ne znači odustajanje već da su nespremni na kalkuliranje ili instant programe na online platformama, odabrali strpljenje, čvrsto vjerujući, kako je rekla "da ćemo, čim situacija postane povoljna za sve, imati isti, ako ne i bolji odaziv autora, ali i da ćemo moći pružiti još veći užitak našoj publici".

"Pula nije pala, već se sprema za trijumf u ljepšim vremenima za sve. O novom datumu održavanja sajma knjiga i autora, javnost će biti pravodobno informirana", zaključila je Magdalena Vodopija. (Hina)

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.