O nama

petak, 25. rujna 2020.

Festival europske kratke priče otvara se 4. listopada u Rijeci

vrijeme: 04.10.2020. - 09.10.2020.
mjesto: Rijeka/ Zagreb


Festival europske kratke priče (FEKP), koji se ove godine odvija zajedno s Hay festivalom u Rijeci i Zagrebu, otvorit će se 4. listopada u Exportdrvu u Rijeci online razgovorom s piscima Aleksandrom Hemonom i Semezdinom Mehmedinovićem, najavljeno je u petak.

Pročelnik Odjela riječke gradske uprave za kulturu Ivan Šarar je na konferenciji za novinstvo izrazio zadovoljstvo što se u Rijeci, unatoč svim nepovoljnim okolnostima, u godini Europske prijestolnice kulture organiziraju dva važna i dobra književna festivala, uz ovaj i nedavno zaključeni Vrisak.

Događanja u sklopu Europskog festivala kratke priče i Hay festivala održavat će se u fizičkom i digitalnom prostoru, zbog nemogućnosti gostovanja uživo, rekao je.
 
Kreativni direktor FEKP-a Roman Simić istaknuo je da su među njima vrlo značajna književna imena poput Irvinea Welsha, Hanifa Kureishija, Elifa Shafaka i Yana Martella.
 
Tako će se u riječkom Exportdrvu priređivati online razgovori s njima i još nekoliko književnika iz svijeta, a osobno će nazočiti razgovorima sedam autorica, sudionica projekta Europa 28 - žene o budućnosti Europe.
 
FEKP se održava pod nazivom Luka različitosti i dio je programa projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture. (Hina)

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.