O nama

ponedjeljak, 22. lipnja 2020.

Rozin kutak


Danza de los Diablos

Piše: Ela Ernoić

Ja vam mogu pri punoj svijesti potvrditi da me se vrlo lako može zbuniti lukavim izjavama, pitanjima namamiti na tanki led, a onda reagiram vrlo burno tak da sam ja svojemu advokatu jedini klijent.

Zato se izmičem politiki gdi god se morem, ali ona me nekak uvijek najde, čak i v  međupjesničkim odnosima pa ostanem kak Petrica Kerempuh, ni kriva, ni dužna, pod galgami.

Proglase me za žensko čeljade koje se zaljubilo poput šiparice u npr. Breda Pitta, nedohvatnog, a sve uslijed nedostatka hormona vezanih za gotovo ultrazrele godine mog života da bi me v roku dok velite “Angelina”, proglasili bezobraznim mrziteljem tog istoga Breda… i još nevine sirote ptičice upletu v to. Purana i slavuja.

No, istina je fakat, Angie je Brada znogirala, ali tiho, ni to dela na svojega Fejsa, a mesto nje to ni napravil ni Brad.

Onda imam ovih dana problema z prstima, ne svojima.

Rekla sam da smo morti trebali ranije reagirati na tzv. “ličko rukovanje” pravim imenom, silovanjem, pa se onda ne bi spominali o najpopularnijem prstu ovih dana i tak sirota mesto na fizijatriji ostanem bez pol Fb frendova jer sam “desna” a oni drugi me ostave jer sam “lijeva”.

Istini za volju, gluha sam na desno vuho, a oštećeni mi je lijevi kuk.

Izuzetno me također zbunjuje situacija oko korone… Recimo, sad sam čula na teveju da moram upisati plesni tečaj (a, zna nešči koju dobru školu plesa v centru di mi strop ne bu pal na glavu?) jer bu mi partner covid-19.

Dahtal bu mi strastveno za vrat, gazil po nogama, vodil krivim ritmom. To bu vam pravi “Danza de los Diablos” kaj je bil jako popularni v onoj emisiji “Ples sa zvijezdama”.

Baš bi mi pasalo da opet vrate to na teve da se na vlastite oči uvjerimo kak nam “zvijezde” (ne, ne mislim na politička obilježja) tancaju v tom stilu i tempu.

Veliju da bumo morali nositi maske.

Ali i da ne bumo, čist po volji.

Virus voli, tak vele, ljude v skupini na malom prostoru, naročito v obiteljima. Kaj to znači, da se moram rastati?

V uredima, javnom prijevozu, mestima di se klopa. To isto ne razmem, kak pa ve, si bumo dobili otkaze i ostali gladni?

Ali, more ga se zaustaviti (virusa) ak ima dobrog provjetravanja, nisu decidirano rekli odozgor prema dol ili obrnuto. Ili misle z lijeve na desno ili z desno z lijeva (ne, ne mislim ni na jednu stranku i nikoga nemam na umu).

Jednako sam iznenađena izjavom odgovornih van izolacije da broj oboljelih ni u korelaciji z brojem testiranih...

Vam ni treba to objašnjavati kaj to znači, jel’ tak?

Ili?

Ak recimo na 365 testiranih imamo 7 bolesnih, onda ni točno da bi ih na 3657 bilo morti 12…

Nemrem se mrdnuti od korone pa da i oču… Talijani su kazali da su v kanalizaciji našli ostatke covida još v studenom… kaj znači da se virus prenosi i wecejem.

Kak? Pa se virus službeno pojavil vu veljači (ne, ne mislim na gospođu istog prezimena, ali priznam, z nestrpljenjem čekam kaj bu rekla u vezi prsta iak po novim savjetima ruka z prstom mora biti v rukavici ili ne? Nisam ju čula ni u vezi korone a ni potresa ili sam nekej propustila? Gospođu, ne rukavicu.)

Di sam stala…

Moremo o potresu.

Sad su mi živci već tak tanki da me i meškoljenje Pesa drma kak da je 8,9 po Richteru, a inače je jako zgodno kak nas se lijepe pokušava razveseliti z kućicama na Zrinjevcu.

Dobro, nisu baš na nekvom dobrom razmaku, higijena hrane oko i na štandovima i inače prolazi zatamnjene očale nadležnih ali to vam sve jača imunitet!

Jahke basove glazbe na dotičnome mjestu za sad dobro zdržavaju okolne zgrade  i ja pretpostavljam da su ti decibeli nekva vrsta zamjene za statičare, drugim riječima, koja kuća zdrži takvu buku, sigurna je za stanovanje.

Kad smo već pri obnovi, ovom brzinom bumo si spet ložili na drva i ugljen, rupe su ionak već tu, nekom na stropu, nekom v zidu, nekom tam di bi trebal biti dimnjak.

No, kaj da vam velim, ipak mi se čini, kak nekvi rezime, da bi trebalo početi vučiti Švedski jezik. Neeee, ne zbog “švedskoga modela” neg zbog uputa iz “Ikea” trgovine.

I izbori buju!

Ja preporučam da pri sakom izbornom mjestu bu barem pet do šest zahoda z obzirom na rezultate istraživanja v Italiji.

I papiri z izbornim listama moraju biti fini, mehki, upijajući tak da ih se v nuždi (stiski, brzini) lahko iskoristi.

Vite, i sad bu nešči rekel da nekaj insinuiram, politiziram, dižem paniku!

A ja sam mislim na to kak bi bilo lijepe da nam odjel za skandinavske jezike na FF-u zablista i znova pokrene domaća industrija toaletnog papira.

Vaša Rozi (Ela)

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.