O nama

srijeda, 30. listopada 2019.

Moj život je novi val: književno – glazbena tribina


vrijeme: 30.10.2019. 18 h
mjesto: Velika Gorica; Područna knjižnica Galženica, Trg Stjepana Radića 5

U srijedu, 30. listopada, u 18 sati, u velikogoričkoj knjižnici Galženica gost književno – glazbene tribine bit će Branko Kostelnik, novinar, publicist i glazbenik.


Prvi tekst objavio je u Glasu Slavonije 1978. U osamdesetima je bio stalni suradnik HRT Studija Osijek gdje je na radiju i televiziji uređivao i vodio niz emisija i priloga iz glazbe, kulture i pop kulture. Bio je urednik kulture i glavni i odgovorni urednik omladinskog lista TEN (1985.-1990.) te urednik kulture i glavni urednik Osječkog tjednika (1990.-1991.).
 
Magistrirao je sociologiju kulture na Sveučilištu u Ljubljani. Radi u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Tijekom devedesetih i početkom 2000-ih tekstove, eseje, intervjue, kritike i recenzije s područja glazbe i pop kulture i suvremene umjetnosti objavljuje na Radiju 101 te u listovima Danas, Nedjeljna Dalmacija, Pop extra, Nedjeljni Vjesnik, zatim u Vijencu, Zarezu, Večernjem listu, Jutarnjem listu, Globusu, Dnevniku te u časopisima Elle, Quorum, Rijeka, Balkanis i Konture.
 
Utemeljitelj je i leader art rock grupe RODERICK koja u devedesetima djeluje pod imenom RODERICK NOVY (5 samostalnih albuma, 4 kompilacije). Autor je brojnih performansa grupe od kojih je najznačajniji onaj s guruom hrvatske suvremene umjetnosti Ivanom Kožarićem.
 
Suradnik je Enciklopedije hrvatske pop i rock glazbe. Knjiga intervjua Moj život je novi val – razgovori s prvoborcima i dragovoljcima novog vala – na jednome mjestu sakuplja razgovore koje je ovaj istaknuti novinar, glazbenik, glazbeni kritičar i organizator vodio s najvažnijim sudionicima novoga vala. Objavio je i knjige Popkalčr i Eros, laži i pop rock pjesme : seksizam i profit u hrvatskoj pop i rock glazbi u devedesetima.

Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.