O nama

ponedjeljak, 24. lipnja 2019.

Zalogaj poezije 28.06.2019.: večer improvizacije


Fotografije: Asha Past, s nedavnog festivala Ignore, održanog u Ljubljani

Na Zalogaju poezije u petak 28.06.2019. godine s početkom u 21 sat, u Siscia Jazz Clubu, na rasporedu je večer improvizacije uz već uobičajeno otvoreni mikrofon za sve zainteresirane pjesnike. Kao glavni gosti večeri, nastupit će istaknuti predstavnici slovenske improvizirajuće i jazz scene, koji kroz suradnju sa drugim glazbenicima i pjesnicima tvore kako tamošnju, tako i širu međunarodnu scenu slobodne improvizacije. Na svojim instrumentima bez unaprijed zadane ili osmišljene glazbene šablone, pratit će stihove sisačkih pjesnika i njihovih gostiju iz drugih gradova. Očekujemo dolazak Mitje Hlupiča i braće Jošta i Vida Drašlera iz Bistrice ob Sotli i njihovog kolege Marka Jeniča, a možda nas iznenade i još ponekim gostom. Do sada su više puta nastupali u okvirima međunarodnog festivala Improcon s pjesnicima hrvatske alternativne i urbane scene: Žarkom Jovanovskim, Vidom Jerajem, Mariom Kovačem, Sinišom Matasovićem i ostalima, a kako to uživo zvuči, najbolje ćete se osvjedočiti ukoliko osobno dođete poslušati u petak. Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture srdačno Vas poziva.

O gostima:
Mitja Hlupić, svestrani je glazbeni i kulturni aktivist, organizator koncerata i radijski urednik. Okuplja domaće i svjetske glazbenike u Klubu Metulj iz Bistrice ob Sotli.
Jošt Drašler (1981.), u zadnjem desetljeću jedan od najaktivnijih aktera slovenske scene slobodne interpretirajuće i jazz glazbe. Glavni instrumenti su mu kontrabas i bas gitara. Svira od malih nogu. 2018. godine je objavio solistički nosač zvuka The Ballon Catcher, na kojoj kroz 9 snimaka predstavlja široki zvučni spektar kontrabasa. Član raznih glazbenih sastava. Osim muzikologije, studirao je kontrabas na državnom Konzervatoriju u Celovcu pri prof. Uliju Langthalerju. Nastupao je na brojnim festivalima u Sloveniji, Češkoj, Austriji, Italiji, Francuskoj, Srbiji i Hrvatskoj.
Vid Drašler, godinu i pol mlađi od brata Jošta. Istaknuti akter slovenske jazz scene i scene improvizirajuće glazbe. Jednako senzibilno svira bubnjeve i u šansonjerskoj Orkestradi. Glazbeni pedagog i suorganizator raznih događanja i festivala. Na slovenskoj sceni improvizirajuće glazbe ostavio je značajan trag u triu: Drašler – Karlovčec – Drašler. Surađivao je sa brojnim slovenskim i inozemnim glazbenicima i ostvario uspješne međunarodne suradnje i nastupe.
Marko Jenič, svira violinu kroz brojne suradnje sa slovenskim i inozemnim akterima improvizirajuće glazbene scene. Sudionik brojnih festivala i koncerata.
Voditelj Zalogaja poezije je sisački pjesnik Salih Kulović.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.