O nama

petak, 21. lipnja 2019.

Serija predstavljanja u Francuskoj i Belgiji romana 'Područje bez signala' Roberta Perišića


vrijeme:
19.06.2019.
mjesto: Francuska / Belgija

Robert Perišić se upravo vratio s predstavljanja romana u Francuskoj i Belgiji, za čiju publiku ga je na francuskom objavila izdavačka kuća Gaïa Editions u prijevodu Chloé Billon.

Turneja (8.-16.6.) je započela prije Perišićevim gostovanjem na prestižnom književnom festivalu Étonnants Voyageurs, koji se svakog lipnja održava u gradu Saint-Malo u Bretanji. Ondje je roman premijerno predstavljen, a Perišić je također sudjelovao i u dvije panel diskusije o temama u suvremenoj europskoj i svjetskoj književnosti uz francuske pisce Denisa Lachauda i Alexandrea Lévyja, haićanskog pisca Garyja Victora, alžirskog pisca Adlènea Meddija, i izraelskog pisca Itamara Orleva.

Nakon festivala Perišić je prošli tjedan gostovao u dvije briselske knjižare: Chapitre XII i Librebook, od kojih potonja funkcionira kao multilingvalna knjižara s vrlo živim programom predstavljanja pisaca iz cijele Europe.

Turneja je završila proteklog vikenda predstavljanjem romana u pariškoj knjižari Librairie L’Arbre à Lettres u odličnoj atmosferi.

Prve reakcije frankofonih čitatelja i kritike izrazito su pozitivne.

Izvor: Culturnet.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.