O nama

petak, 28. rujna 2018.

Druga ovosezonska premijera Male scene | Plavi zvuk

                                                           ­­
­U četvrtak, 4. listopada u 19 sati u kazalištu Mala scena održat će se premijera predstave „Plavi zvuk“ autorice Tene Šnajder.

Naš planet se guši, vrste izumiru svakodnevno, životinje umiru zatočene u plastici, u oceanima plutaju otoci smeća. Naš jedini dom postaje ogromno smetlište na kojem uskoro niti za ljude neće biti mjesta. Održivi razvoj, svijest da nam je zadatak nadolazećim generacijama ostaviti nove perspektive razvoja, a ne opustošen planet, postala je top tema ne samo u europskim, već i u svjetskim razmjerima.

Redateljica Kruna Tarle o predstavi nam je rekla: „Poetika i estetika kazališta materijala dopušta nam ovom predstavom na slikovit, izravniji način progovoriti o alarmantnom aspektu  današnjice, upravo o onome koji  se odnosi na naš krajnje neosviješteni odnos prema okolišu. Umjetničkim sredstvima, a mi u moć umjetnosti vjerujemo, odašiljemo poruku onima koji iza nas ostaju: budite pametniji, pažljiviji i osjetljiviji od nas,  budite bolji nego što smo mi bili.“

Predstava „Plavi zvuk“ dio je ciklusa predstava ekološke tematike kojom se Mala scena bavi u 2018. godini, a namijenjena je mladima od 10 godina naviše.

Sjajnu glumačku ekipu predstave čine Lidija Kraljić, Maja Ožegović i Lovro Ivanković. Asistentica redateljice je Morana Dolenc, a Kruna Tarle, osim režije, potpisuje i idejno rješenje scenografije, kostima i lutaka. Ostatak autorskog tima čine: suradnica za scenografiju i kostime Lucija Prstec Smolčec, oblikovatelj svjetla Aleksandar Čavlek te skladatelj Nenad Brkić. Rekvizitu su izradili Drago Dolenc i Ivan Fazekaš, likovno oblikovanje predstave napravile su Zita Nakić Vojnović i Klasja Habjan, a fotograf je Mirko Cvjetko. Producentice predstave su Tena Bosek i Jelena Vignjević uz mentoricu Vitomiru Lončar.

Predstava je nastala u suradnji Male scene i Umjetničke organizacije Kruna Tarle – art, a
uz potporu Ureda za kulturu Grada Zagreba te Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.