O nama

petak, 29. lipnja 2018.

Predstavljen program 7. festivala Miroslav Krleža

vrijeme: 01.07.2018. - 07.07.2018.
mjesto: Zagreb

Program 7. festivala Miroslav Krleža, koji se održava od 1. do 7. srpnja, posvećen 125. obljetnici rođenja toga književnika predstavljen je u četvrtak na konferenciji za novinare u Krležinu Gvozdu.

Festival počinje  premijerom predstave/kviza "Krležina igra detekcije" redatelja Marija Kovača u dramaturgiji Ane Prolić, najavio je ravnatelj  Festivala Miroslav Krleža Goran Matović.

Završava predstavom srpskoga redatelja Zlatka Pakovića "Krleža ili što su nama zastave i što smo mi zastavama, da tako za njima plačemo?" u produkciji Montažstroja.

Reprizirat ćemo, istaknuo je Matović, i prošlogodišnju premijeru redatelja Ivana Planinića "Doviđenja na nebu".

U programu je i projekcija filma "Glembajevi" Antuna Vrdoljaka na kojoj će sudjelovati glumci i filmska ekipa, napomenuo je.

U popratnom dijelu programa, najavljena je i konferencija  "Sukob Tita i Staljina: 70 godina kasnije" na kojoj sudjeluju  profesor Filozofskoga fakulteta u Ljubljani Božo Repe i Tvrtko Jakovina s Filozofskoga fakulteta u Zagrebu te glumac Luka Dragić.

Pred Krležinim spomenikom u Dubrvakinu putu Nikša Marinović kazivat će Krležine zapise "O malograđanskoj ljubavi spram hrvatstvu", a u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) o Krležinim rukopisima govorit će Lada Čale Feldman, Tomislav Brlek i Irena Galić Bešker.

U sklopu 7. festivala Miroslav Krleža na Krležinu Gvozdu bit će otvorena izložba "Dijalozi" Boris Bućan/Miroslav Krleža. Autor postava je akademik Tonko Maroević.

Najavljena je i izvedba radiodrame "Krleža, stani u red!, autorice Vesne Mačković, a na "Sjećanju Krležinih suvremenika" govorit će Rupprecht S. Baur u razgovoru s Goranom Matovićem dok će o "Krleži na njemačkom" u razgovoru sudjelovati Rupprecht S. Baur, Marijan Bobinac, Boris Perić i Branko Brezovec.

Pokrovitelji 7. festivala Miroslav Krleža su Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Turistička zajednica grada Zagreba. 

 
Izvor:Culturnet.hr

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.