O nama

nedjelja, 25. veljače 2018.

Ženstvena rock poezija Bernarde Kermend



Piše: Sandra Pocrnić Mlakar

Samouvjerenim i temperamentnim nastupom Bernarda Kermend osvojila je u subotu članove Jutra poezije. Pjesnikinja iz Virovitice predstavila se poezijom iz svoje zbirke „Noć je moja ljubavnica“, u kojoj su pjesme inspirirane ljubavnim odnosima i doživljajem vlastite ženstvenosti. Bernarda Kermend u svoje stihove upliće obraćanja onom drugom u ljubavnom odnosu. U naslovima Kad je sve laž i Što ću ti ja  poruke koje upućuje imaginarnom partneru učvršćuju pregovaračke pozicije u razočaravajućim rastancima. Provocirajući imaginarnog sugovornika da odgovori na njezine zahtjeve i pitanja, stihovima nastavlja komunikaciju u paru u želji da izgovaranjem svega neizrečenoga raščisti odnose, kao u pjesmi Sve mi duguješ.

Svjesna dualiteta svojih osjećaja – blistave ljubavi i želje za nježnošću s jedne strane te mračne želje za osvetom na suprotnoj strani – čvrsto definira vlastito ja i bez žaljenja za prošlošću formulira nova nadahnuća stihovima Njihovo vrijeme dolazi, moje je vrijeme sada i Ne možeš izgubiti nepronađeno. 


Melodičnim glasom i izraženim osjećajem za ritam, Bernarda Kermend dojmljivo interpretira svoju poeziju prateći je rasplesanim rockerskim nastupom i ženstvenom gestikulacijom.

Iznenađenje na Jutru poezije bio je vrlo uvjerljiv gitaristički duo u glazbenoj pratnji temperamentne pjesnikinje. Dinko Likar i Marko Osmanović besprijekorno su izveli nekoliko vokalno i instumentalno vrlo zahtjevnih rock klasika - Laylu u akustičnoj verziji,  Sultans of Swing i Hotel California.

Autor fotografija. Željko Buklijaš

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.