O nama

srijeda, 21. veljače 2018.

Petrinjci odlaze na „Festival migracija, kultura i građanstva“ u Luksemburg


Piše: Mario Lovreković – Lovra

U Luksemburgu se i ove godine održava tradicionalni, 35. po redu „Festival migracija, kultura i građanstva“ u razdoblju od 3. do 4. ožujka 2018. u prostoru Luxexpoa na Kirchbergu.

Hrvatsko društvo Luksemburg će na ovogodišnjem Festivalu predstaviti neke tradicionalne hrvatske proizvode, suvenire, nakit, turističku ponudu naše Domovine, hrvatska pića i hranu.

Na festivalu će također gostovati brojni umjetnici iz Hrvatske koji će predstaviti dio moderne hrvatske kulture, umjetnosti i književnosti.

Gosti festivala su ALF acoustic band, Ivana Švragulja, Dragana Čubrilo, Maja Šiprak te Mario Lovreković koji će izložiti svoje tiskane i likovne radove. Gosti će se Hrvatima u Luksemburgu osim na festivalu predstaviti i na glazbeno – poetskoj večeri koja će se održati u subotu 3. ožujka 2018. od 20 do 01 sati u Bosso Baru.

Bit će to još jedan nezaboravni hrvatski vikend u Luksemburgu u organizaciji vrijednih volontera Hrvatskog društva Luksemburg. Petrinja je oduvijek bila grad kulture, stoga će predstavljanje petrinjskih umjetnika na „Festivalu migracija, kultura i građanstva“ biti još jedan poticaj za daljnje stvaralaštvo.

Sudionici Festivala su već dobro uhodani tim koji je organizirao priličan broj predivnih kulturnih događaja, a ove godine će cijelu manifestaciju popratiti PS portal i to zahvaljujući Hrvatskom društvu Luksemburg te entuzijazmu članova društva koji s ljubavlju i ponosom svoju Domovinu predstavljaju u inozemstvu. https://www.facebook.com/hrvatskodrustvoluksemburg/

Izvor:https://www.ps-portal.eu/

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na vašem komentaru. Isti će biti objavljen nakon pregleda moderatora.